Trumpin entinen YK-lähettiläs lyttäsi suomalaisen terveydenhuollon – Nikki Haley sai niskaansa koko äitiyspakkauksen sisällön

6:27
Video: Terveydenhuolto on Suomessakin murroksessa

Terveydenhuollon kalleus on ollut Yhdysvalloissa kuuma puheenaihe pitkään. Yhdysvaltojen entinen YK-lähettiläs vähätteli Twitterissä Suomen terveyspalveluiden laatua.

Vermontin senaattori, presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Bernie Sanders tviittasi synnytyksen maksavan kotimaassaan 12 000 dollaria, kun Suomessa synnytyksen kulut ovat noin 60 dollaria eli viirisenkymmentä euroa.

Sanders on kehunut aiemminkin suomalaista terveydenhuoltoa. Senaattorin mielestä Yhdysvalloissa on lopetettava häpeällinen voittojen tavoittelemiseen perustuva järjestelmä.

Sandersin Suomi-vertaukseen tarttui myös presidentti Donald Trumpin entinen YK-lähettiläs Nikki Haley. Hän oli täysin toista mieltä meikäläisen terveydenhuollon laadusta.

Haley on tviiteissään samaa mieltä Sandersin kanssa, että terveydenhuollon kustannukset Yhdysvalloissa ovat korkeat, mutta kirjoittaa Suomen alhaisten hintojen perustuvan palveluiden laadun surkeuteen.

– On totta, että terveydenhuollon kustannukset ovat liian korkeat, mutta vertailu Suomeen on naurettava. Kysykää suomalaisilta, millaista heidän terveydenhuoltonsa on. Ette tule pitämään vastauksesta, Haley tviittaa.

Keskusteluketju on pitkä, eikä Nikki Haley saa kovinkaan montaa puolustajaa. Esiin nousee muun muassa Suomen alhainen lasten kuolleisuus, yleiset terveydenhuollon kustannukset potilasta kohden ja äitiyspakkaus.

Yhdysvalloissa ei ole yleistä terveydenhuoltojärjestelmää. Terveyspalvelut perustuvat hyvinkin hintaviin perustuu vakuutuksiin ja maksuihin.

Sandersin, Haleyn ja suomalaisten kädenväännöstä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja