Mainos

Trumpin ampumista aikonut mies on Britannian kansalainen

Yhdysvalloissa poliisi on ottanut kiinni miehen, joka omien sanojensa mukaan aikoi tappaa republikaanien Donald Trumpin.

Viranomaisten mukaan mies yritti ottaa poliisilta aseen Trumpin kampanjatilaisuudessa Las Vegasissa lauantaina. Mies on kertonut, että hänen tarkoituksenaan oli ampua Trump. Poliisi sai kuitenkin estettyä häntä.

Viranomaisten mukaan pidätetty on 19-vuotias ja Britannian kansalainen. Kuulusteluissa mies on kertonut asuneensa Yhdysvalloissa noin puolitoista vuotta ja suunnitelleensa Trumpin tappamista noin vuoden.

Mies oli kertomansa mukaan hankkinut lipun myös Trumpin seuraavaan kampanjatilaisuuteen Phoenixissa siltä varalta, että hänen suunnitelmansa Las Vegasissa epäonnistuisi.

– Hän sanoi myös, että jos olisi vapaa huomenna, hän yrittäisi tätä uudelleen, oikeuden asiakirjoissa kerrotaan.

Harjoitteli ampumista edellisenä päivänä 

Trumpin kampanjatilaisuus Las Vegasissa järjestettiin Treasure Island -kasinolla. Kaikkien tilaisuuteen osallistuneiden piti kulkea metallinpaljastimien läpi. Siksi mies päätti yrittää viedä aseen sisällä olleelta poliisilta. 

Las Vegasissa sijaitsevan ampumaradan työntekijät ovat vahvistaneet, että mies kävi perjantaina radalla harjoittelemassa ampumista. Omien sanojensa mukaan hän ei ollut koskaan aiemmin käyttänyt asetta.

– Hän uskoi, että pystyisi laukaisemaan aseen vain pari kertaa ja tulisi sitten poliisien ampumaksi, oikeuden asiakirjoissa kerrotaan.

Miestä uhkaa jopa 10 vuoden vankeusrangaistus ja 250 000 dollarin sakko. Hänen tapauksensa käsittely alkaa oikeudessa 5. heinäkuuta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.