Mainos

Trumpilla yli 50 oikeusjuttua ensimmäisinä presidenttiviikkoina – Obamalla 5 vastaavana aikana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastaan on nostettu yli 50 oikeusjuttua hänen ensimmäisenä kahtena viikkonaan presidentin virassa, kertoo Yhdysvaltain julkisen palvelun radioverkko NPR

Kanteet ovat tulleet sekä hänen harjoittamastaan politiikasta että henkilökohtaisista liiketoimistaan.

Oikeusjuttuja on yli kymmenen kertaa kuin edeltävillä presidenteillä presidenttiyden aluksi. Ensimmäisenä kahtena viikkona Trumpilla on vireillä 55 oikeusjuttua, kun vastaavana aikana Bill Clintonilla ja Barack Obamalla niitä oli 5 ja George W. Bushilla 4.

Useimmat kanteet liittyvät pakolaisten ja seitsemän muslimimaan kansalaisten maahantulokieltoon. Kanteita ovat nostaneet muun muassa lääkärit, professorit, opiskelijat sekä irakilaiset, jotka ovat työskennelleet Yhdysvaltain armeijassa. Osaa on pidetty yhdysvaltalaisilla lentokentillä tuntikausia viime viikonloppuna ja osalta on evätty ulkomailla pääsy Yhdysvaltoihin meneviin lentokoneisiin. Määräys tuli voimaan viime viikon perjantaina.

Ihmisoikeusjärjestöt ja yleiset syyttäjät ovat sanoneet Trumpin päätösten loukanneen muun uskonnonvapautta ja oikeutta tasapuoliseen kohteluun viisumin myöntämisessä.

San Fransiscon kaupunki on haastanut Trumpin oikeuteen määräyksestä vetää rahoitusta pois niin sanotuilta turvapaikkakaupungeilta (sanctuary city). Näissä kaupungeissa on laadittu lakeja, jotka ovat liittovaltion omia lakeja sallivampia muun muassa väkivallattomien rikoksien rankaisemisen suhteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.