Mainos

Trumpilla sata päivää täyteen USA:n presidenttinä

1:37

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin presidenttikautta on kestänyt tänään sata päivää. Tässä vaiheessa maassa on perinteisesti tarkastelu presidenttien aikaansaannoksia ja verrattu suoriutumista edeltäjiin.

Asiantuntijoiden mukaan oman ehdokkaan saaminen korkeimman oikeuden tuomariksi on yksi harvoja Trumpin alkukauden saavutuksia. Sen sijaan monet muut hankkeet, kuten maahantulon rajoittaminen ja aiemman terveydenhuoltojärjestelmän kumoaminen, ovat olleet vastatuulessa.

Trumpin kannatus sadan päivän jälkeen on mielipidekyselyiden mukaan ennätyksellisen alhainen aikaisempiin presidentteihin verrattuna.

Politiikan tekemisen ohella Trumpin presidenttikautta on leimannut vastakkainasettelu median kanssa. Hän ei poikkeuksellisesti osallistu tänä iltana järjestettäville perinteisille illallisille Valkoiseen taloon akkreditoitujen toimittajien kanssa. Sen sijaan presidentti järjestää oman puhetilaisuuden Pennsylvaniassa.

Kaikkea mediaa Trump ei suinkaan ole karttanut: aamuisin hän monesti uudelleentviittaa tai kommentoi konservatiivisen Fox-tv-kanavan aamuohjelmassa esillä olleita aiheita.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.