Trump: Upea kauppasopimus Kiinan kanssa on erittäin lähellä – "Tästä tulee eeppinen ja historiallinen sopimus"

Yhdysvallat ja Kiina ovat erittäin lähellä kauppasopimuksen solmimista, kertoo presidentti Donald Trump. Presidentin mukaan kauppaneuvottelut Kiinan kanssa voidaan saada päätökseen lähiviikkoina.

–  Olemme pääsemässä hyvin lähelle sopimusta. Edistys on ollut erittäin nopeaa, Trump sanoi Valkoisessa talossa, jossa Kiinan kauppaedustaja Liu He on parhaillaan neuvottelemassa.

– Tiedämme todennäköisesti enemmän seuraavien neljän viikon aikana. Sen jälkeen voi mennä vielä kaksi viikkoa. Näyttää todella hyvältä.

Trumpin mukaan kauppasodan päättävästä sopimuksesta on tulossa upea.

–  Jos siitä ei tule upeaa sopimusta, emme tee sitä. Tästä tulee eeppinen ja historiallinen sopimus, jos se toteutuu.

Kiinan presidentti Xi Jinping kehotti Trumpille Liun kautta välittämässään viestissä saattamaan neuvottelut nopeasti päätökseen.

–  Nykyisessä tilanteessa Kiinan ja Yhdysvaltain suhteiden terve ja vakaa kehitys on sekä Kiinan että Yhdysvaltain kansojen intressissä, Liu kertoi Xin terveisiksi.

Liu kertoi uutistoimisto Xinhuan mukaan, että osapuolet pääsivät neuvotteluissa yksimielisyyteen monista tärkeistä asioista kauppasopimuksen tekstiin liittyen.

Trump kertoi, että sopuun pääsemisen jälkeen hän ja presidentti Xi voisivat tavata.

Maailman kahden suurimman talousmahdin pääseminen sopuun olisi hyvä uutinen maailmantaloudelle, jonka näkymiä Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota on synkistänyt.


Lue myös:

    Uusimmat