Mainos

Trump-tutkinta muuttuu yhä vakavammiksi: Viraltapano mahdollista

Donald Trumpin hallinnon Venäjä-kytkösten tutkinta muuttuu yhä vakavammaksi. On mahdollista, että se johtaa jopa Trumpin viraltapanoprosessin käynnistämiseen, jos demokraatit voittavat kongressin välivaalissa.

Robert Muellerin nimittäminen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Venäjä-kyköksen tutkinnan johtoon kertoo siitä, että tutkinnan vakavuusaste on noussut, kertoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

– Tutkimukselle otetaan enemmän itsenäisyyttä ja etäisyyttä hallintoon. Tutkinta on hyvin vakava paikka Trumpin hallinnolle, Aalto kertoo aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Trumpin hallinnon mahdollisia Venäjä-kytköksiä koskeva juttu on Aaltolan mukaan niin monimutkainen, että se tuskin johtaisi vakaviin seurauksiin.

Sen sijaan se, että Trump on yrittänyt sekaantua tapauksen tutkintaan, voi johtaa.

– Yhdysvalloissa suhtaudutaan hyvin vakavasti oikeusprosessin estämiseen etenkin, jos siihen liittyy ”salaliitto” estää oikeutta toteutumasta, Aaltola selittää.

– Trump on vähän ehkä kömpelyyttäänkin sotkeentunut oikeusprosessiin ja kaivanut itselleen syvempää kuoppaa kuin se olisi ollutkaan.

Jopa presidentin viraltapano on ollut ensimmäistä kertaa esillä tapaukseen liittyen.

Viraltapanoon liittyvä oikeusprosessi aloitettaisiin todennäköisesti vain, jos Trump menettäisi merkittävästi kannatustaan republikaanien keskuudessa tai jos demokraatit voittavat kongressin välivaalissa.

Aaltola pitää mahdollisena, että Trump eroaa tehtävästään itse.

– Nixonhan itse erosi ja se voisi olla siisti tie Trumpille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja