Mainos

Trump otti tapaamisessa johtajan roolin, mutta huomasitko tätä kättelystä? "Molemmat tekivät aloitteen", arvioi esiintymistä viestinnän asiantuntija

5:03

Viestinnän asiantuntijan Katleena Kortesuon mielestä Donald Trump vei pidemmän korren tapaamisessa Vladimir Putinin kanssa. Trump esiintyi rauhallisesti ja määrätietoisesti, siinä missä Putin istui lysyssä, ja puristi käsinojaa. 

– Trump otti selkeästi johtotilanteen, eli hän ohjasi Putinin istumaan. 

Putin taas röhnötti tuolissaan, istui lytyssä, ja oli kyllästyneen näköinen Kortesuon mielestä.

– Mutta se ei silloin tee valtatilannetta, jos toinen ei välitä. Eli Trump ottaa vallaan, hän vain puhuu medialle ja katsoo Putinia. Häntä ei kiinnosta, istuuko toinen lysyssä, sanoo Kortesuo.

Löysänä istuminen toimii vallankäyttötaktiikkana, jos toinen hermostuu siitä tai huolestuu. Tätä Trump ei tehnyt, Kortesuo painottaa.

– Trump hoiti tämän todella hyvin, eli hän otti ikään kuin pisteet kotiin. Valta kaatui hänen puolelleen, mutta ei liikaa, mikä on hyvä.

Tällä kertaa Trump ei tehnyt tavanomaista kädenpuristustaan, missä hän nykii toista ihmistä, vaan kättely oli tasapainoinen.

– Molemmat tekivät aloitteen yhtä aikaa, ja molemmat päästivät irti yhtä aikaa.. Siinä oli kaksi tasavertaista kumppania puristamassa toistensa käsiä, Kortesuo kiteyttää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja