USA ei hyväksykään G7-lausuntoa – Trump moitti Kanadan pääministeri Justin Trudeauta "hyvin epärehelliseksi ja heikoksi"

Trump jyrkkänä huippukokouksen jälkeen:"Yhdysvaltoja kohdeltu epäoikeudenmukaisesti" 7:36

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat ei hyväksy G7-maiden yhteislausuntoa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi aiemmin, että G7-maat olivat sopineet yhteislausunnosta. Trudeau kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa, jossa hän myös muun muassa kritisoi Yhdysvaltain asettamia tuontitulleja.

Video: Trump oli eilen jyrkkänä myös heti huippukokouksen jälkeen.

Trump syyttää Twitterissä Trudeauta valheellisista väitteistä tiedotustilaisuudessaan. Trump moittii Trudeauta "hyvin epärehelliseksi ja heikoksi".

Trump myös toisti uhkauksensa asettaa tullimaksuja Yhdysvaltoihin tuotaville autoille.

Trudeaun toimisto: Mikään ei tullut Trumpille yllätyksenä

Kanadan pääministeri Justin Trudeau ei sanonut lehdistötilaisuudessa mitään, mitä hän ei olisi sanonut jo aiemmin sekä julkisesti että yksityisesti Trumpille, kerrotaan Trudeaun toimistosta vastauksena Trumpin moitteisiin.

Johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän maat sitoutuivat yhteisessä lausunnossaan taistelemaan protektionismia vastaan ja purkamaan kaupan esteitä. Lausunnossa myös sitoudutaan varmistamaan, että Iran ei koskaan kehitä tai hanki ydinasetta, sekä vaaditaan Venäjää lopettamaan läntisten demokratioiden horjuttaminen.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi yhteislausunnosta lehdistötilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat