Mainos

Trump: Maailma on kaaoksessa ja täysi sotku

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan hänen kaavailemansa kielto rajoittaa maahantuloa useista muslimimaista on tarpeen, koska maailma on "täydellisessä kaaoksessa". Trumpin mukaan rajoituksia ei silti ole suunnattu muslimeja vastaan.

– Se ei koske muslimeja, vaan maita, joissa on valtavasti terrorismia sekä maita, joista tullaan tänne aiheuttamaan valtavasti ongelmia. Meillä on tarpeeksi ongelmia ilman ihmisiä, jotka useissa tai ainakin joissakin tapauksissa haluavat saada aikaan valtavaa tuhoa, Trump vuodatti ABC:n haastattelussa.

Trumpilta kysyttiin myös, pelkääkö hän kiellon suututtavan muslimit.

– Vihaa? Vihaa on paljon jo nyt. Miten sitä voisi olla enemmän? Maailma on kaaoksessa, ei se tämän vihaisemmaksi tule. Uskotteko tämän aiheuttavan hieman lisää vihaa? Maailma on vihainen paikka. Tämä kaikki on tapahtunut. Me menimme Irakiin. Ei olisi pitänyt. Eikä olisi pitänyt lähteä niin kuin me lähdimme. Maailma on täysi sotku, Trump jatkoi.

Trump ei kertonut, mitä maita mahdollinen maahantulokielto koskisi, mutta amerikkalaismedian mukaan erilaisia rajoituksia olisi luvassa ainakin Irakista, Syyriasta, Iranista, Sudanista, Libyasta, Somaliasta ja Jemenistä tuleville.

1:49

1:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.