Trump kiilannut Clintonin ohi viikko ennen vaaleja: Kumpikaan ei enää säästele sanojaan

Trump kiilasi Clintonin edelle 2:44

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on tuoreen mielipidemittauksen mukaan ohittanut kannatuksessa demokraattien Hillary Clintonin. 
ABC Newsin ja Washington Postin kyselyssä Trumpia kannattaa nyt 46 prosenttia yhdysvaltalaisista ja Clintonia 45. 

Viikko ennen vaaleja kumpikaan ehdokas ei säästellyt sanojaan. Trump sanoi korvaavansa Obaman terveydenhuoltolain, kun hän voittaa vaalit.  

– Kun me voitamme 8. marraskuuta ja valitsemme republikaanisen kongressin, voimme välittömästi mitätöidä ja korvata Obaman terveydenhuoltolain. Aion pyytää kongressin koolle erikoisistuntoon mitätöimään lain - ja on todellinen kunnia minulle, teille ja jokaiselle tässä maassa, koska terveydenhoitolaki on korvattava, ja me teemme sen ja me teemme sen nopeasti, se on katastrofi.

Clinton puolestaan pelotteli, että Trump saattaisi käyttää jopa ydinaseita. 

– Kisaan miestä vastaan, joka sanoo, ettei hän ymmärrä, miksi emme voisi käyttää ydinaseita. Hän itse asiassa sanoi, miksi me sitten valmistamme niitä? Hän haluaa useamman valtion hankkivan ydinaseita, Japanin, Etelä-Korean jopa Saudi-Arabian. Kuvitelkaa!

Trump on johtanut kannatusmittauksia viimeksi toukokuussa. Mielipidemittaus on kuitenkin yksittäinen, ja kaikkien mittausten keskiarvoissa Clinton johtaa yhä niukasti. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen arvioi, että Clintonin kampanjalle signaali on kuitenkin huolestuttava, ja osoitus siitä, että FBI:n uusi sähköpostitutkinta on vahingoittanut ehdokasta.

Vaalit ratkeavat kuitenkin osavaltiotasolla eli kuinka paljon ehdokkaalle kertyy valitsijamiehiä. Karppisen mukaan vaikka kansallisissa gallupeissa ehdokkaat ovat melkein tasoissa, valitsijamiehiä laskiessa Clinton on yhä matkalla presidentiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat