Mainos

Trump keskellä skandaalia – miljardöörin yliopistoa syytetään petkuttamisesta

Yhdysvalloissa republikaanien todennäköinen presidenttiehdokas Donald Trump on joutunut keskelle petosskandaalia.

Trumpin omistamaa yliopistoa syytetään muun muassa hyödyttömien kurssien kauppaamisesta ja kuluttajien johtamisesta harhaan.   

Yhdysvaltalainen oikeusistuin julkisti tiistaina asiakirjoja, joiden joukossa on Trumpin yliopiston toimintaa kuvailevia todistajanlausuntoja sekä yliopistokursseja myyneille työntekijöille tarkoitettuja ohjeistuksia.   

Joukko Trumpin yliopistossa opiskelleita ihmisiä vaatii rahojaan takaisin. Kyseessä oleva koulu lopetti toimintansa vuonna 2010.   

Trumpin yliopiston entisten työntekijöiden todistajalausuntojen mukaan Trumpin yliopistossa muun muassa työskenteli luennoitsijoita, joilla ei ollut todellista pätevyyttä. Kiinteistöalan kursseilla opettaneet henkilöt esiintyivät "Trumpin oikeina käsinä", mutta olivat todellisuudessa työskennelleet hyvin vähän tai eivät lainkaan kiinteistöalalla.   

Kalliita kursseja markkinoitiin aggressiivisesti kouluttamattomille ihmisille, joille luvattiin paljastaa kursseilla Trumpin "menestystaktiikoita", todistajanlausunnoissa sanotaan. Niissä yliopiston kursseja kutsuttiin muun muassa "täydeksi valheeksi" ja "kulissiksi".  

Kurssimaksut saattoivat nousta jopa 35 000 dollariin eli noin 31 000 euroon.  

Clinton: Todiste Trumpin huijariudesta  

Presidenttikisassa Trumpin vastaehdokkaaksi todennäköisesti valikoituva demokraattien Hillary Clinton kutsui julkaistuja todistajalausuntoja todisteeksi siitä, että Trump itse on huijari, joka on rikastunut töitä paiskivien amerikkalaisten kustannuksella.  

Clintonin mukaan Trumpin yliopistoa markkinoineet yllyttivät kursseille osallistujia "ottamaan luottoa, käyttämään eläkesäästönsä ja tuhoamaan taloudellisen tulevaisuutensa".  

– Hän (Trump) yrittää huijata koko Amerikkaa, Clinton sanoi kampanjatilaisuudessa New Jerseyssä.  

Trump: "Tuomari on meksikolainen"   

Trump on puolustanut suljettua oppilaitostaan sanomalla, että se sai tuhansilta opiskelijoilta ylistäviä arvioita. Lisäksi hän on hyökännyt oikeusjuttua käsittelevää tuomaria Gonzalo Curielia vastaan ja syyttänyt tätä muun muassa epäreiluksi.

Trumpin mukaan tuomari on presidentti Barack Obaman valitsema ja vihaa Trumpia. Lisäksi Trump kutsui Curielia "meksikolaiseksi".  Curiel on syntynyt Yhdysvaltain Indianassa.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.