Trump käänsi kelkkansa maskiasiassa – "Käyttäisin, jos olisin tiukassa tilanteessa"

Presidentti Trump kieltäytyi jälleen käyttämästä maskia useista pyynnöistä huolimatta – osavaltion oikeusministeri hermostui:"Hän ei ole enää tervetullut Michiganiin" 2:41
Aiemmin Trump on kieltäytynyt käyttämästä maskia. Uutisjutussa 22.5 kerrotaan, kuinka yhden osavaltion oikeusministeri hermostui Trumpille.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, aiemmasta poiketen, pitävänsä koronamaskeja hyvänä asiana, kertoo muun muassa BBC. Hän sanoo näyttävänsä maskissa hieman lännensankarilta, mikä on hänen mukaansa hyvä asia.

Fox Newsin verkostoitumistapahtumassa puhunut Donald Trump sanoi olevansa valmis pitämään maskia julkisesti. Aiemmin hän on sanonut, ettei ”näe itseään maskissa” kätellessään valtionpäämiehiä.

Päivä ennen hänen uusinta maskikommenttiaan republikaanit olivat vaatineet häntä pitämään maskia esimerkkinä muille. 

Trump kuitenkin pysyi kannassaan, että kasvomaskien käytöstä ei pidä tehdä pakollista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Trump sanoi Fox Newsin tapahtumassa, että hän itse asiassa pitää siitä, että hän näyttää maski kasvoillaan lännenelokuvien Lone Ranger -hahmolta. The Lone Ranger on keskeinen hahmo Yhdysvaltain populaarikulttuurissa. Hän ratkaisee villissä lännessä epäoikeudenmukaisuuksia naamio kasvoillaan, seuranaan alkuperäiskansaan kuuluva Toto.

Trumpilta kysyttiin, käyttäisikö hän maskia.

– Jos olisin tiukassa tilanteessa, totta kai.

Trump lisäsi, että hänet on nähty julkisuudessa aieminkin maski kasvoilla.

Trump toisti myös aiemman kantansa, että koronavirus tulee häviämään Yhdysvalloista. Yhdysvalloissa on todettu tällä viikolla ennätysmäärä viruksia yhdessä päivässä: 52 000.

Lue myös:

    Uusimmat