Trump ei ole vieraillut virassaan kertaakaan ulkomailla sotivien amerikkalaisten luona, vetosi kiireeseen – tällaisia visiittejä edeltäjät tekivät

Trump ei ole vieraillut jenkkisotilaiden luona – edeltäjät olivat huomattavasti aktiivisempia 2:50

Donald Trump on ollut Yhdysvaltain presidentin virassa pian lähes kaksi vuotta. Hän ei ole toistaiseksi vielä vieraillut kertaakaan amerikkalaissotilaiden luona sota-alueilla.

Katso videolta, miten ja millaisia vierailuja edelliset presidentit tekivät amerikkalaissotilaiden luokse!

Trump on ollut virassa nyt yhteensä 666 päivää, mutta ei ole vielä vieraillut kertaakaan esimerkiksi Afganistanissa, Irakissa tai Qatarissa. Maissa on tuhansia yhdysvaltalaisia sotilaita.

Vertailun vuoksi: Barack Obama teki ensimmäisen vierailunsa Bagdadiin oltuaan virassa 77 päivää. Obaman edeltäjä George W. Bush taas vieraili amerikkalaisjoukkojen luona Irakissa 252 päivää sodan alkamisen jälkeen.

Presidenttien vierailuilla on ollut tapana olla yllätyksiä etenkin juhlapyhien aikaan. CNN:n mukaan jotkut veteraanit ja entiset puolustuviranomaiset ovat pettyneitä siihen, ettei Trump ole käynyt katsomassa joukkoja kertaakaan.

Kiireet esteenä

Matkoja suunnitellessa turvallisuusasiat ovat luonnollisesti merkittävä tekijä. Kuitenkin Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencekin teki jo viime vuoden joulukuussa yllätysvisiitin Afganistaniin.

Uutistoimisto AP tiedusteli Trumpilta taannoin vierailujen puutteesta.

– Aion tehdä sen jossain vaiheessa, mutta en usko sen olevan turhan tärkeää. Olen ollut erittäin kiireinen kaiken täällä tapahtuvan kanssa, Trumpin kerrotaan vastanneen.

Lue myös:

    Uusimmat