Mainos

Donald Trump ei innosta Miamin kuubalaisäänestäjiä

Yhdysvalloissa parikymppisestä saakka asunut 78-vuotias miaminkuubalainen Felix Tirse aikoo äänestää presidentinvaaleissa republikaaniehdokas Donald Trumpia. Vaikka hän on itsekin maahanmuuttaja, hän kannattaa Trumpin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

– Tämä on minun kotimaani. Ulkoa tulevat ovat Yhdysvaltojen vihollisia, hän sanoo.

Perinteisesti valtaosa amerikankuubalaisista on äänestänyt uskollisesti republikaaneja. Näissä vaaleissa saattaa kuitenkin käydä toisin.

Miami Herald -lehti uutisoi toukokuussa tutkimuksesta, jonka mukaan Trumpilla oli Miamin kuubalaisten keskuudessa vähemmän kannattajia kuin yhdelläkään aiemmalla republikaaniehdokkaalla.

Se ei johdu pelkästään Trumpin persoonasta. Pew-tutkimuskeskus totesi jo kaksi vuotta sitten, että demokraattien kannatus oli amerikankuubalaisten keskuudessa nousussa ja republikaanien laskussa.

Osin kyse on kuitenkin myös siitä, että Trump on henkilönä poikkeuksellisen epäsuosittu. Miami Heraldin uutisen mukaan jopa 10 prosenttia Miamin kuubalaisista suunnitteli toukokuussa jäävänsä vaalipäivänä kotiin, mikäli republikaanien ehdokkaana olisi Trump.

Se on merkityksellistä, sillä Floridan kuubalaisten äänillä saattaa olla näissä vaaleissa paljonkin väliä.

Mielipidemittauksissa Trump ja Clinton ovat vaikuttaneet olevan Floridassa lähes tasoissa. Voitto parantaisi merkittävästi kumman hyvänsä ehdokkaan mahdollisuuksia voittaa vaalit.

”Trump on raakalainen” 

Yhdysvaltoihin jo 13-vuotiaana muuttanut, 68-vuotias Gisela Gonzalez kertoo, että tämänvuotiset presidentinvaalit ovat hänelle ennennäkemättömän vaikeat.

Kumpikaan ehdokas ei vaikuta hänestä hyvältä. Gonzalez haluaisi äänestää naista mutta ei luota Hillary Clintoniin.

– Trumpia minun olisi hyvin vaikea äänestää. Hänellä ei ole itsehillintää. Hän puhuu mitä sattuu ja voisi presidenttinä asettaa maan vaaraan puheillaan.

Myös 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin tullut, 67-vuotias Beatriz Candales toivoisi naispresidenttiä mutta ei silti halua äänestää Clintonia.

– Sääli, että Trump on sellainen raakalainen. Jospa hän edes olisi vähän rauhallisempi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.