Trump ärtyi ja marssi ulos kesken tiedotustilaisuuden – toimittaja haastoi presidenttiä kertomaan totuuden pitkään jatkuneesta valheellisesta väitteestä

0:24
Katso CNN:n videolta, kuinka Trump ohittaa täysin toimittajan kysymyksen ja marssii ulos tiedotustilaisuudesta.

Presidentti Donald Trump suivaantui toimittajan kysymyksestä lauantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa ja marssi ulos kesken kaiken, kertoo uutistoimisto CNN.

CBS Newsin Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Paula Reid haastoi Trumpia kertomaan totuuden veteraanien terveydenhuoltoa koskevasta kysymyksestä. Trump on toistanut saman valheen yli 150 kertaa.

– Minkä vuoksi väität toistuvasti, että sinä veit eteenpäin Veterans Choice -hanketta?

Trump yritti ohittaa kysymyksen, mutta sen sijaan Reid jatkoi:

– Sehän hyväksyttiin vuonna 2014, joten lausuntonne on väärä.

Trump ei vastannut kysymykseen lainkaan, vaan sen sijaan kiitti tiedotustilaisuuteen osallistuneita henkilöitä ja marssi pois.

Trump on ottanut kaiken kunnian itselleen

Trump oli esimerkiksi väittänyt puhuessaan golfkerhollaan Bedminsterissä New Jerseyssä, että hänen ansiostaan Veterans Choice -terveydenhuolto-ohjelma hyväksyttiin, CNN kertoo uutisessaan. 

– He ovat yrittäneet saada ohjelmaa läpi vuosikymmenten ajan, mutta kukaan presidentti ei ole koskaan saanut sitä tehtyä. Me saimme sen aikaiseksi, Trump oli väittänyt puheessaan.

Todellisuudessa entinen presidentti Barack Obama kirjasi ohjelman lakiin jo vuonna 2014. Trumpin kritiikin kohteena olleet senaattorit Bernie Sanders ja jo edesmennyt John McCain olivat lakialoitteen vetäjiä.

Trump kyllä allekirjoitti erään aloitteen vuonna 2018, mutta sillä ainoastaan laajennettiin jo olemassa olevaa ohjelman kelpoisuusvaatimuksia.

Kaikesta huolimatta Trump on väittänyt yhä uudelleen, että hänen ansiostaan terveydenhuolto-ohjelma on olemassa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja