Mainos

Trooppinen myrsky saavutti Teksasin

Trooppinen hirmumyrsky Claudette iski illansuussa Texasin rannikolle aiheuttaen aineellisia tuhoja. Noin 128 kilometrin tuntinopeudella puhaltaneet tuulet ja rankat sateet tekivät tuhojaan kiinteistöille, mutta ihmisuhreilta tiettävästi vältyttiin.

Claudette oli kerännyt lisää puhtia matkallaan Meksikonlahden yli, ja sen voimakkuus tulikin texasilaisille pienenä yllätyksenä. Tuulenpuuskat repivät puita juuriltaan, irrottivat talojen kattoja ja repivät veneet irti köysistään. Rannikkovartiostolla riitti töitä meren armoille joutuneiden ihmisten auttamisessa.

Viranomaiset olivat jo aiemmin suositelleet evakuointien aloittamista muutamilla rannikkopaikkakunnilla. Myös suuret sähköyhtiöt olivat evakuoineet satoja työntekijöitä öljylautoilta. Kemiantehtaat ja öljynjalostamot puolestaan olivat ajaneet toimintansa alas vahinkojen välttämiseksi.

Myrskyn kouriin arvioitiin joutuvan noin 15 piirikuntaa rannikkoseudulla, mukaanlukien tiheästi asuttuja alueita Houstonin ja Galvestonin kaupunkien liepeillä. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Claudette on luokan yksi hurrikaani, eli heikoin hurrikaanien mittauksessa käytettävällä asteikolla. Ykkösluokan myrskyt aiheuttavat vahinkoa pääasiassa autoille, puille ja irtaimistolle, mutta niiden ei pitäisi pystyä vaurioittamaan vakavasti rakennuksia.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.