Mainos

Trooppinen myrsky Ernesto iskeytyi Kuubaan

Ernesto-myrsky on laantunut hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi ennen iskeytymistään Kuuban rannikolle.

Hirmumyrsky Ernesto on iskeytynyt Kaakkois-Kuuban tuoden mukanaan rankkasateita. Kun myrskyn tuulten nopeus vielä sunnuntaina oli 34 metriä sekunnissa, oli se Kuuban kohdalla laskenut 21 metriin. Myrsky jatkoi edelleen matkaansa kohti Floridan tiheästi asuttuja Miamin ja Fort Lauderdalen seutuja. Ernesto saattaa voimistua uudelleen hirmumyrskyksi.

Kuuba evakuoi 300 000 ihmistä myrskyn alta. Haitissa taas myrsky toi rankkasateita maan lounaisosaan. Hallitus kehotti alueen asukkaita jättämään kotinsa ja pyysi apua YK-joukoilta.

Yhdysvaltoihin Ernesto iskeytyy todennäköisesti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Floridan kuvernööri on varoittanut, että osavaltiota saattaa uhata katastrofi. Viranomaiset ovat jo määränneet Florida Keys -saarilla olevat turistit hakemaan suojaa mantereen puolelta, ja saarten koulut ovat suljettuina.

Ernesto saattaa vielä muuttaa kurssiaan, joten se voi iskeytyä minne päin Floridaa hyvänsä. Sen ei kuitenkaan uskota suuntaavan Meksikonlahdelle, jonka lämpimät vedet voisivat vielä voimistaa sitä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.