Mainos

Trooppinen matalapaine lähestyy BP:n öljyvuotoaluetta

Meksikonlahdella trooppinen matalapaine on matkalla kohti öljyä vuotavaa BP:n porauslauttaa. Matalapaine ohittanee alueen melko läheltä ennen rantautumistaan Louisianan rannikolle.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan matalapaineen keskus on nyt noin 600 kilometrin päässä Missisippi-joen suulta. Matalapaineessa tuulee enimmillään noin 15 metriä sekunnissa.

Matalapaineen odotettiin voimistuvan trooppiseksi myrskyksi. Ennustusten mukaan rintama liikkuu nyt luoteeseen. Se rantautunee seuraavan vuorokauden sisällä.

Öljy-yhtiö BP kertoi jo aiemmin varautuvansa mahdollisen myrskyn tuloon keskeyttämällä vuodon tukkimisen muutamaksi päiväksi.

BP:n öljytuhosyytteiden tutkiminen keskitetään Louisianaan

Neworleansilainen piirituomari on nimitetty johtamaan satojen Meksikonlahden öljytuhoista nostettujen kanteiden käsittelyä. Piirituomari Carl Barbierin valinta on saanut kiitosta kantajien asianajajilta.

Tapausten käsittely haluttiin keskittää nimenomaan Louisianan alueelle, jossa esimerkiksi turismi ja kalastuselinkeino ovat kärsineet öljykatastrofista pahoin.

Öljy-yhtiö BP olisi halunnut käsitellä kanteet Houstonissa lähellä omaa päämajaansa, mutta päätöksestä vastannut paneeli valitsi toisin.

Meksikonlahdella varttunut tuomari Barbier valvoo BP.tä vastaan nostettuja kanteita, jotka liittyvät esimerkiksi henkilökohtaisiin menetyksiin ja vammoihin. Vahingoista on nostettu satoja syytteitä, mutta kaikkien tapausten käsittely on vasta alkamassa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.