Mainos

Trombi kaatoi metsää Iitissä

Raju pyörretuuli eli trombi tuhosi täydellisesti puut noin hehtaarin kokoiselta metsäalueelta Iitin Lyöttilässä yksityismetsästä. Mökkiteitä tukkineita tuulen kaatamia puita raivattiin tiistaina. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Iitissä riehui eilen kello 20.00 jälkeen raju ukonilma. Ilmeisesti sen aikana syntynyt trombi aiheutti tuhon. Palokunnan mukaan lähellä tuhoaluetta on kymmeniä kesämökkejä, jotka säästyivät. Sähkö ja puhelinyhteyksissä oli katkoksia. Kaatunut metsä on valtaosaltaan täysikasvuista kuusipuuta. Puista osa on kaatunut konkeloasentoon. Niiden raivaaminen on ammattimetsurillekin vaarallista työtä puun jännitteiden vuoksi. Voimakas pyörretuuli syntyy kun maata lähinnä olevat ilmakerrokset lämpiävät voimakkaasti. Trombi on amerikkalaisen pyörremyrskyn tornadon eurooppalainen lievempi muunnos.

Pyörretuuli teki suuret vahingot aiemmin kesällä Mikkelissä. Trombi on Suomessa harvinainen. Voimakkain pyörretuuli on riehunut maassamme tiettävästi vuonna 1932. Se tuhosi metsää 200-300 metrin leveydeltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.