Päävalmentaja: Leo Beenhakker
MM-kisamenestys: ei aikaisemmin lopputurnauksessa
MM-karsintaottelut:
Trinidad & Tobago-Dominikaaninen tasavalta 4-0
Dominikaaninen tasavalta-Trinidad & Tobago 0-2
Trinidad & Tobago-St Vincent ja Grenadiinit 2-1
Meksiko-Trinidad & Tobago 3-0
Trinidad & Tobago-St Kitts & Nevis 5-1
Trinidad & Tobago-Meksiko 1-3
St Kitts & Nevis-Trinidad & Tobago 1-2
St Vincent ja Grenadiinit-Trinidad & Tobago 0-2
Trinidad & Tobago-Meksiko 2-1
Panama-Trinidad & Tobago 0-1
Costa Rica-Trinidad & Tobago 2-0
Trinidad & Tobago-Guatemala 3-2
USA-Trinidad & Tobago 1-0
Meksiko-Trinidad & Tobago 2-0
Trinidad & Tobago-Panama 2-0
Trinidad & Tobago-Costa Rica 0-0
Guatemala-Trinidad & Tobago 5-1
Trinidad & Tobago-USA 1-2
Trinidad & Tobago-Bahrain 1-1
Bahrain-Trinidad & Tobago 0-1
Alkulohkon ottelut:
10.06.2006 klo 16: Trinidad & Tobago-Ruotsi
15.06.2006 klo 16: Trinidad & Tobago-Englanti
20.06.2006 klo 22: Trinidad & Tobago-Paraguay
Peräti 20 MM-karsintaottelun jälkeen Trinidad & Tobago selvitti tiensä ensi kertaa maan historiassa MM-lopputurnaukseen. Viimeisessä karsinnassa se kukisti Bahrainin kaksiosaisessa taistelussa lukemin 2-1. Ratkaisumaalin vieraskentällä teki 32-vuotias toppari Dennis Lawrence, joka pelaa Englannin neljännellä sarjatasolla eli kakkosliigassa 13:nneksi sijoittuneen Wrexhamin riveissä.
Tässä on ilmiselvästi melkoinen porsaanreikä koko MM-karsinnoissa, sillä siinä missä Euroopasta jää joka vuosi tukku kovia joukkueita rannalle, T&T:n kaltainen futiskääpiö selviää kisoihin. Syy tähän löytyy kun katsoo Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintasysteemiä. T&T raivasi tieltään mm. Dominikaanisen tasavallan, St Vincent ja Grenadiinit, St Kitts ja Nevisin, Panaman ja Guatemalan – kaikki vähän vähemmän tunnettuja futisvaltioita. Ai niin, paitsi että Guatemalalle joukkue hävisi toiseksi viimeisessä karsintapelissään 1-5...
Hollantilainen pitkän linjan valmennusguru Leo Beenhakker on tehnyt joka tapauksessa hyvää työtä joukkueensa peräsimessä. Ryhmä on raavittu kasaan lähinnä Skotlannista ja Englannin alasarjoista. Löytyy sieltä toki maalinsuulta West Hamin Shaka Hislop ja kärjestä Coventryn Stern John, mutta he ovat harvinaisia poikkeuksia. Miestä löytyy Gillinghamista, Port Valesta, Wrexhamista, Lutonista, Falkirkistä, Dundee Unitedista, St Johnstonesta ja niin edelleen. Kaikkein kuvaavimmat nimet ovat kuitenkin brittifutiksen tuntijoille herrat Russell Latapy ja Dwight Yorke (kuvassa).
Elokuussa 38 vuotta täyttävä Latapy pallottelee nykyisin skottilaisessa Falkirkissa. Hän on pelannut aikoinaan Boavistassa ja Portossa mutta joutunut siirtymään kangistuttuaan Skotlantiin. Sielläkin tie on ollut yksisuuntainen: Rangers, Hibernian, Falkirk...
Yorke puolestaan oli 1990-luvulla ensin Aston Villan ja sitten Manchester Unitedin supersankareita, mutta mies ei koskaan kyennyt kurinalaiseen elämäntapaan ja ura alkoi laskea mäkeä. Nyt hän palloilee 33-vuotiaana Sydney FC:ssä Australian pääsarjassa.
Ja tässä puhutaan nyt ihan oikeasti Trinidad & Tobagon joukkueen avainpelaajista.
Beenhakkerilla on kova työ saada joukkueensa kasvot säilytettyä, sillä lohkossa pelaavat Ruotsi, Englanti ja Paraguay. Trinidadilaiset ovat jaksaneet mainostaa positiivista asennetta ja sitä, ettei pidä koskaan ennakolta luovuttaa, mutta moisella fraseologialla ei ole kentällä juurikaan arvoa. Pelillisesti Trinidad on kisojen heikoin joukkue.
Seuraa häntä: Stern John
s. 30.10.1976
seura: Coventry
John on Trinidad & Tobagon maajoukkuehistorian kaikkien aikojen maalitykki. Hän on iskenyt pelaamissaan 91 maaottelussa muhkeat 64 maalia. Valioliiga-vauhtiakin mies on kokeillut Birminghamissa, mutta siellä ykkösjoukkueen paikka ei tahtonut aueta ja mies siirtyi Coventryyn.
John on vahva härkämäinen pelaaja, jonka vahvuuksia ovat pääpeli ja voimakkaat suoraviivaiset ajot rangaistusalueen sisään. Mikään varsinainen taitoniekka Stern John ei ole.
Jos Trinidad & Tobago aikoo Saksan MM-kisoissa selvitä kunnialla, on Johnin maalijyvän oltava kohdillaan kesäkuussa.
(MTV3)