Mainos

Trimbleä ei valittu Pohjois-Irlannin yhteishallintoon

Pohjois-Irlannin rauhanpyrkimykset koki tänään takaiskun, kun protestanttipoliitikko David Trimbleä ei valittu uudelleen Pohjois-Irlannin yhteishallinnon johtoon.

Trimblen paluu yhteishallinnon johtoon kaatui itsehallintoparlamentin kovan linjan protestanttien vastustukseen. Trimble on Ulsterin unionistipuolueen UUP:n johtaja.

Britannian hallitus joutuu ottamaan kantaa Trimblen ehdokkuuden kaatumiseen huomisen kuluessa. Tarkkailijoiden mukaan Britannia saattaa joko päättää itsehallintoparlamenttivaalien järjestämisestä tai jäädyttää Pohjois-Irlannin itsehallinnon, mikä merkitsisi maakunnan asioita koskevan päätösvallan siirtymistä takaisin Lontooseen.

Trimble erosi yhteishallinnon johdosta heinäkuun alussa vastalauseena Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n vitkuttelulle aseriisunnassa. Hän pyörsi päätöksensä sen jälkeen kun IRA aloitti aseriisunnan viime viikolla.

Trimble vakuutti tänään, ettei rauhanprosessi ole vaarassa hänen ehdokkuutensa kaatumisen takia. -Tämänpäiväinen päätös ei ole lopullinen. (Rauhan)prosessi on hyvissä voimissa ja se jatkuu, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.