Mainos

Trichet varmistumassa EKP:n pääjohtajaksi

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet on nousemassa Euroopan keskuspankin EKP:n uudeksi pääjohtajaksi Wim Duisenbergin jälkeen.

Trichet'n ehdokkuus sai juhannusaattona yksimielisen tuen EU-huippukokouksessa Thessalonikissa. Trichet'n nimitys varmistui käytännössä jo keskiviikkona, jolloin ranskalainen tuomioistuin vapautti hänet syytteistä Cre'dit Lyonnais-pankin pelastamisoperaation yhteydessä tapahtuneista väärinkäytöksistä.

Ranska vaati jo 1998, että Duisenbergin seuraajaksi on nimitettävä ranskalainen ehdokas. Jo tuolloin pidettiin selvänä, että ainoa mahdollinen ehdokas on Trichet. Hollantilainen Duisenberg nimitettiin Ranskan vaatimuksesta vain sillä ehdolla, että hän ei istu koko kahdeksan vuoden virkakauttaan. Duisenberg on jo ollut pitkään lähdössä eläkkeelle, mutta Trichet'n oikeudenkäynti on viivästyttänyt ratkaisua.

Trichet pitää vielä asettaa virallisesti ehdolle valtiovarainministerien kokouksessa. Nimitys vahvistettaneen lokakuun huippukokouksessa Brysselissä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.