Triathlonisti Lehtonen on Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2014

Triathlonin pitkän matkan MM-hopeaa voittanut Kaisa Lehtonen on palkittu Pääkaupunkiseudun parhaana urheilijana. Palkinnon jakoi keskiviikkona Helsingin Urheilutoimittajat ry.  

Lehtonen, 33, venyi uransa parhaaseen arvokisasaavutukseen Kiinan Weihaissa. Kansainvälisen triathlonliiton pitkän matkan kisoissa uintimatka on neljä kilometriä, jonka jälkeen urheilijat pyöräilevät 120 kilometriä ja juoksevat 20 kilometriä. Helsinkiläinen Lehtonen oli vielä MM-kisan aamuna vetäytyä kilpailusta selkävaivojen takia, mutta päätti osallistua ja otti MM-hopeaa.  

EM-kisoissa Lehtonen oli viides. Kotimaassa hän voitti puolimatkan ja pikamatkan SM-kultaa.  

Vuoden urheilutekona urheilutoimittajat pitivät Helsingin IFK:n nousua jalkapallon liigaan. HIFK varmisti nousunsa päätöskierroksella kipuamalla tasapisteisiin KTP:n kanssa. Nousun sinetöi kotkalaisia parempi maaliero.  

HIFK oli päättyneellä kaudella jalkapallon Ykkösen nousijajoukkue. Ensi kaudella se pelaa pääsarjatasolla ensimmäistä kertaa vuoden 1972 jälkeen.  

Helsingin Urheilutoimittajat on palkinnut Pääkaupunkiseudun parhaan vuodesta 1980. Urheiluteko-palkinto on jaettu vuodesta 1989.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja