Treffipalvelun käyttäjät ilmiantavat feikkiprofiileja ja ala-ikäisiä

Suomen suurimman Suomi24-treffipalvelun käyttäjät ilmiantavat herkästi sopimattomat viestit tai valeprofiilit, sanoo asiakastuenjohtaja Pirjo Väyrynen Aller Mediasta.

– Meillä on jokaisen profiilin yhteydessä mahdollisuus ilmoittaa yhdellä napin painannuksella sopimattomasta viestistä tai profiilista. 

Väyrysen mukaan häiriöilmoitukset tutkitaan ja asiattomat profiilit ja käyttäjät poistetaan.

– Feikkiprofiileissa on usein samoja kuvia kauniista miehistä ja naisista. Tekstit ovat tavallisesti Google-kääntäjän avulla tehtyjä. Näiden takaa löytyy ulkomainen ip-osoite tai Tor-selain.

Suomi24:n selvitysten mukaan väärillä profiileilla halutaan heikentää palvelun laatua  ja uskottavuutta. 

– Eräskin henkilö kehuskeli julkisesti saaneensa meidän treffipalstan etusivulle kahdeksan feikkiprofiilia, kertoo Väyrynen.

Suomi24 -treffipalvelu nykymuoto 2006

Aktiivisia profiileita 100 000, jotka ovat olleet kirjautuneina lähi kuukausina

Enemmän miehiä kuin naisia

Lähde: Aller Media

 

"50 käyttäjältä ilmoitus yhdestä profiilista"

– Meidän käyttäjät ovat aktiivisia ja saamme herkästi ilmoituksen sopimattomasta viestistä tai profiilista.  Tämän jälkeen poistamme profiilin näkyvistä ja annamme käyttäjälle mahdollisuuden korjata sen treffipalstalle sopivaksi. 

Väyrysen mukaan häiriöilmoituksissa on kyse alatyylisistä viesteistä ja kuvista.

– On tavallista, että useat käyttäjät ilmoittavat samasta profiilista. Meillä on ollut tapaus, jossa peräti 50 käyttäjää ilmoitti saman ihmisen häiriökäyttäytymisestä. Se ei ole enää normaalia.

Sallittu yli 16-vuotiaille

Väyrysen mukaan treffipalvelussa on 16 vuoden ikäraja,  mutta iän käyttäjä ilmoittaa itse, kuten myös nimen ja yhteystiedot.

– Emme voi tietää ovatko tiedot oikeat, mutta onneksi muut käyttäjät tekevät ilmoituksia myös ala-ikäisten profiileista.

– Teemme yhteistyötä poliisin kanssa ja annamme heille tietoja lain mukaisesti, jos on kyse rikoksen selvittämisestä. 

Väyrysen mukaan sopivinta seuraa löytyy olemalla rehellinen.

– Ensin kannattaa tutustua rauhassa netissä. Treffailu on turvallista, kun käyttää maalaisjärkeä, muistuttaa Väyrynen.


Uutisen faktalaatikkoa on muutettu: Aller median alkuperäisen tiedon mukaan treffipalvelun käyttäjissä olisi naisia enemmän kuin miehiä. Miehiä on kuitenkin noin 60 prosenttia käyttäjistä.

Lue myös:

    Uusimmat