Mainos

Transtechissa toivotaan tuotantosuunnan muutosta

Rautaruukin Transtech-yksikön Taivalkosken tehtaan henkilöstö haluaa, että tehtaan tuotantosuuntaa muutetaan. Se toivoo myös, että valtio myöntää tehtaalle kuljetustukea.

Taivalkosken tehtaalla tehdään junanvaunuja. Sitä uhkaa nyt lopettaminen. Kunnan työttömyysprosentin arvioidaan nousevan lopettamisen myötä jopa 50:een. Transtech-työryhmän jäsen, pääluottamusmies Jaakko Jokela muistuttaa, että tehdas tehtiin aikanaan "Venäjän vaunujen tuotantoon". Nyt hän toivoo valtiolta investointeja tuotantosuunnan muuttamiseen sekä siihen tarvittavaan koulutukseen. Toiveissa on myös kuljetustuen saaminen tehtaalle sen syrjäisen sijainnin vuoksi.

Myös Taivalkosken kunnan toiveiden mukaan tehtaan tuotantosuuntaa pitäisi muuttaa siten, ettei se olisi yhtä riippuvainen kiskokalustotuotannosta kuin nykyisin. Jokelan mukaan tehtaan lopettaminen tarkoittaisi suoraan kortistoon lähtöä. Myös työntekijöiden keski-ikä on varsin korkea, yli 40 vuotta.

Transtech-työryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi torstaina Helsingissä. Työryhmän puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Risto Ranki kauppa- ja teollisuusministeriöstä arvioi tuloksia syntyvän tammi-helmikuun vaihteessa. Työryhmän on asettanut kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki ja työministeri Liisa Jaakonsaari. Rautaruukki ilmoitti joulun alla, että tappiollisen Transtech-yksikön toiminta arvioidaan uudelleen. Yksiköstä on saamassa lopputilin yhteensä noin 250 työntekijää. Työpaikkoja häviäisi myös Otanmäen tehtaalta Kainuusta sekä Oulusta, mutta suurimman kolauksen kokisi Taivalkoski.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.