Mainos

Transtech vähentää 240 henkilöä

Kiskokalustoa ja konepajateollisuuden sopimusvalmistusta Kajaanissa harjoittava Transtech Oy vähentää henkilökuntaansa 240 henkilöllä. Tämä merkitsee, että puolet yrityksen työntekijöistä saa etsiä muita töitä, sillä yhtiön kiskokaluston tilauskirjassa on vain puhtaita sivuja.

Vähennys pannaan käytäntöön lomautuksilla, määräaikaisten työsuhteiden päättämisellä ja vuokratyövoimasta luopumalla.

Yhtiön toimitusjohtaja Markku Blomberg tunnustaa toivoo VR:n lähtevän tulevaisuuden kalustohankinnoissa liikkeelle suunniteltua aiemmin.

- Meillä ei ole kiskokalustossa tilauskantaa lainkaan. Kotimainen peruskuorma tilauskannassa olisi ehdottoman tärkeää, ja tästä johtuen VR:n tiedossa olevien kalustohankintojen aikaistaminen olisi erittäin merkittävä asia. Muista kaupoista neuvotellaan Ukrainan ja Venäjän suuntaan, mutta sinne päin kauppaa käytäessä aikatauluista on vaikea sanoa mitään. Yhtiö on yksityisessä omistuksessa ja tulevaisuuden suhteen meidän on tehtävä ratkaisuja muutaman kuukauden kuluessa.

Kiskokaluston ohella Transtechin Otanmäen tehtaalla valmistetaan konepajatuotteita. Myös konepajapuolella on kiivain nousukausi tällä erää takana.

- Maailmantalouden talouskriisi näkyy konepajapuolella. Tilauskanta on sielläkin ollut pienenemään päin, Blomberg myöntää.

Työntekijäpuolella tieto henkilöstön rajusta vähentämisestä otettiin vastaan apeissa tunnelmissa.

- Tämä on ikävä asia kaikille. Syypää tilanteeseen ei kuitenkaan löydy täältä tehtaan katon alta, vaan maailman taloustilanne heijastuu myös tänne, pääluottamusmies Jouni Lämpsä tyytyi kommentoimaan.

Transtech on työllistänyt noin 440 henkilöä Otanmäessä ja Oulussa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 64 miljoonaa euroa, joka jakaantui tasan kiskokalustotuotannon ja konepajatoiminnan välillä.

Yt-neuvottelut päättyivät tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.