Mainos

Transmeta esitteli uuden mikroprosessorinsa

Yhdysvaltain Piilaaksossa toimiva Transmeta paljasti eilen illalla huippusalaisissa oloissa kehitellyn uuden Crusoe-mikroprosessorinsa.

Yhtiön mukaan uusi prosessori on huomattavasti nykyisiä nopeampi ja kuluttaa vähemmän virtaa kuin tähänastiset prosessorit. Mikroprosessoria voidaan käyttää kannettavissa tietokoneissa sekä Internet-laitteissa.

Tällaisia ovat muun muassa kämmentietokoneet. Uuden prosessorin kehitystyössä on ollut mukana myös suomalainen Linus Torvalds.

Linus Torvalds

Tietotekniikan professori Martti Mäntylä arvioi MTV3:n Kymmenen uutisille, että vähäisempi virrakulutus tekee prosessorista erittäin mielenkiintoisen.
-Ilmeisesti siinä on aika ovelasti osattu yhdistää kääntäjätekniikka ja sitten prosessoritekniikkaa siten, että virrankäytön optimointi on voitu tuoda ohjelmistokehityksen huoleksi, Mäntylä arvioi.

Transmetan taustavoimista löytyy useita tietokonealan huippunimiä. Toimitusjohtaja David Ditzel on suunnitellut siruja aiemmin sekä AT&T:lle että Sun Microsystemsille. Yrityksen rahoittajia taas ovat esimerkiksi Microsoftin toinen perustaja Paul Allen sekä miljardöörisijoittaja George Soros.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.