Mainos

Trafi: Amorellan karilleajo pitää tutkia tarkkaan

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin merenkuluntarkastaja antoi Amorellalle luvan lähteä omin konein kohti Maarianhaminaa. Alusta saattaa hinaaja.

Pelastustoiminen päättymisen jälkeen myös Trafi selvittää tapahtumien kulkua ja karilleajon syitä.

- Seuraamme luonnollisesti tarkkaan myös Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnan tuloksia. Vasta kun kaikki faktat ovat selvillä, on mahdollista arvioida eri osapuolten toimintaa ja sitä tulisiko esim. turvallisuusmääräyksiä muuttaa, toteaa Trafin tarkastusosaston johtaja Juha-Matti Korsi.

Tutkinta alkaa nopeasti

Onnettomuustutkintakeskus alkaa selvittää Amorellan karilleajoa mahdollisimman nopeasti.

Johtava tutkija Risto Haimila kertoo STT:lle, että turvallisuustutkinta käynnistyy niin pian kuin ryhmä saadaan kokoon. Lähestyvän joulun vuoksi täsmällistä aikataulua on vielä vaikea arvioida. 

Haimilan mukaan alusten sähkökatkokset ovat kohtalaisen harvinaisia, mutta Suomen rannikkoalueen saaristo lisää onnettomuuksien riskejä.

-Meidän olosuhteemme asettavat liikennealueena omat haasteensa, jolloin toimintahäiriöiden seuraukset voivat olla tämäntyyppisiä useammin kuin jos vertaa avomeren liikennöintiin.

Onnettomuustutkintakeskus selvittää suuronnettomuuksien lisäksi muun muassa kaikki vesiliikenneonnettomuudet ja niiden vaaratilanteet.

Viking Linesta vakuutettiin tänä iltana MTV Uutisille, että sähkökatkoksen syy ja tapahtumat tutkitaan tarkasti. Amorella ajautui sähkökatkon takia karille hieman ennen yhtä iltapäivällä Ahvenanmaalla. Meripelastuskeskuksen mukaan tällaiset sähkökatkokset ovat harvinaisia matkustaja-aluksilla.

Aluksella oli tapahtumahetkellä lähes 2 000 ihmistä.

Amorella joutuu nyt telakalle Raumalle. Viking Linesta ei vielä osattu kertoa, kuinka kauan korjaus kestää eli kuinka kauan alus on poissa liikenteestä.

Aluksen painolastitankkiin tuli karilleajossa repeämä. Tiettävästi mereen ei ole valunut mitään ympäristölle vaarallista. Painolastitankkien avulla vakautetaan alusta, ja niitä täytetään ja tyhjennetään vedellä tarpeen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.