Tradekan tulos putosi alkuvuonna

Vähittäiskauppaa sekä hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan Tradeka-yhtymän tulos putosi alkuvuonna selvästi. Tammi-kesäkuun rahoituserien jälkeinen tulos jäi nyt 114 miljoonaan markkaan, mikä oli 64 miljoonaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtymän mukaan tuloksessa näkyvät viime vuonna tehtyjen yritys- ja kiinteistömyyntien vaikutukset.

Lisäksi rahaa on mennyt lisääntyneisiin kehittämispanoksiin. Koko vuoden tuloksen odotetaan jäävän viime vuotta heikommaksi, koska poikkeuksellisia tuottoja ei nyt edellisten vuosien tapaan ole odotettavissa. Sekä Tradeka- että Restel-alakonsernit ylittävät yhtymän mukaan silti tänäkin vuonna yrityssaneerausohjelmassa asetetut tavoitteet.

Tradekan liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 3 prosenttia hivenen yli kolmeen miljardiin markkaan. Vähittäiskaupan osuus liikevaihdosta oli vajaat 2,5 miljardia ja hotelli- ja ravintolatoiminnan runsaat 500 miljoonaa markkaa. Vähittäiskaupan voitto kutistui vuoden takaisesta 25 miljoonalla ja oli nyt 12 miljoonaa markkaa. Sekä Euromarket/Maxi-, Valintatalo- että Siwa-ketjut kasvattivat hieman liikevaihtoaan. Myymälöiden uusimista jatkettiin Siwoissa ja Valintataloissa niin, että uudet myymäläjärjestelmät on nyt otettu käyttöön 300:ssa Tradekan yhteensä 543 myymälästä.

Hotelli- ja ravintolatoimintaa pyörittävän Restelin 42 miljoonan markan voitto oli sekin 15 miljoonaa vuoden takaista heikompi. Restel-konserniin kuuluu nyt 247 ravintolaa ja 34 hotellia. Pietarissa ja Moskovassa toimivan Tradeka Internationalin liikevaihto kasvoi alkuvuonna yli viidenneksen ja tuloskin parani.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat