Mainos

Tradekan tulos putosi alkuvuonna

Vähittäiskauppaa sekä hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan Tradeka-yhtymän tulos putosi alkuvuonna selvästi. Tammi-kesäkuun rahoituserien jälkeinen tulos jäi nyt 114 miljoonaan markkaan, mikä oli 64 miljoonaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtymän mukaan tuloksessa näkyvät viime vuonna tehtyjen yritys- ja kiinteistömyyntien vaikutukset.

Lisäksi rahaa on mennyt lisääntyneisiin kehittämispanoksiin. Koko vuoden tuloksen odotetaan jäävän viime vuotta heikommaksi, koska poikkeuksellisia tuottoja ei nyt edellisten vuosien tapaan ole odotettavissa. Sekä Tradeka- että Restel-alakonsernit ylittävät yhtymän mukaan silti tänäkin vuonna yrityssaneerausohjelmassa asetetut tavoitteet.

Tradekan liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 3 prosenttia hivenen yli kolmeen miljardiin markkaan. Vähittäiskaupan osuus liikevaihdosta oli vajaat 2,5 miljardia ja hotelli- ja ravintolatoiminnan runsaat 500 miljoonaa markkaa. Vähittäiskaupan voitto kutistui vuoden takaisesta 25 miljoonalla ja oli nyt 12 miljoonaa markkaa. Sekä Euromarket/Maxi-, Valintatalo- että Siwa-ketjut kasvattivat hieman liikevaihtoaan. Myymälöiden uusimista jatkettiin Siwoissa ja Valintataloissa niin, että uudet myymäläjärjestelmät on nyt otettu käyttöön 300:ssa Tradekan yhteensä 543 myymälästä.

Hotelli- ja ravintolatoimintaa pyörittävän Restelin 42 miljoonan markan voitto oli sekin 15 miljoonaa vuoden takaista heikompi. Restel-konserniin kuuluu nyt 247 ravintolaa ja 34 hotellia. Pietarissa ja Moskovassa toimivan Tradeka Internationalin liikevaihto kasvoi alkuvuonna yli viidenneksen ja tuloskin parani.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.