Mainos

Traagisen kelkkaturman syy ilmeisesti pöllyävä lumi

Ylinopeus tai kelkkojen kehno kunto eivät ole poliisin mukaan ainakaan tällä tietoa syynä Utsjoen moottorikelkkaturmaan. Tutkinnanjohtaja komisario Risto Määttä Ivalosta kertoo, että kolme ihmishenkeä vaatineen onnettomuuden syyksi epäillään pöllyävää lunta. Se ilmeisesti esti kelkkailijoiden näkyvyyden.

– Kelkat olivat ihan tavanomaisia. Ne olivat suhteellisen uusia ja nykyaikaisia. Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa, että kelkoilla olisi suoraan merkitystä tähän tapahtumaan, Määttä sanoo.

Kaksi moottorikelkkaa törmäsi toissapäivänä toisiinsa Pulmankijärven jäällä Suomen ja Norjan rajan lähellä. Onnettomuudessa kuolivat utsjokelainen pariskunta ja eteläsuomalainen mies.

Yksi uhreista oli Utsjoen sivistystoimenjohtaja, joka toimi Utsjokisuun, Nuorgamin ja Karigasniemen koulujen rehtorina. Utsjokisuun koululla hiljennyttiin aamulla suremaan uhreja. Koululla tarjottiin myös kriisiapua.

Poliisi on aloittanut turman tutkinnan. Määtän mukaan kuulusteluihin ja tekniseen tutkintaan menee näillä näkymin viikkoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.