TPS:lle lottovoitto – maaliruisku palaa loppukaudeksi Serie A:sta

TPS:n hyökkäyspää vahvistuu loppukaudeksi viime kauden Veikkausliigan sensaatiohyökkääjä Roope Riskillä.

20-vuotias TPS-kasvatti iski kaudella 2010 heinäkuusta lähtien loppukaudesta TPS:lle peräti 12 liigamaalia nousten koko Veikkausliigan maalitilastossa kakkossijalle heti HJK:n Juho Mäkelän jälkeen. Riski voitti TPS:n riveissä samalla myös Suomen Cupin ja SM-pronssia.

Riski muokkasi viime kaudella myös tilastohistoriaa uusiksi takomalla yhden kauden aikana knallitempun kolmella eri sarjatasolla. Riski osui kolme kertaa vastustajansa verkkoon Kakkosen tasolla ÅIFK:n paidassa, Ykkösen tasolla FC Viikinkien riveissä ja Veikkausliigassa vielä TPS:n paidassa.

Riski siirtyi viime kauden jälkeen kuitenkin Italian pääsarjaseura AC Cesenan vahvuuteen ja hän debytoikin Serie A:ssä keväällä roomalaista SS Laziota vastaan. Serie A:ssa sarjapaikan säilyttänyt Cesena on panostanut alkavalla kaudella kokemukseen ja Riskille ei ollut välttämättä tiedossa tarpeeksi vastuuta. Riski siirtyykin nyt loppukauden kattavalla lainasopimuksella takaisin TPS:n riveihin ja saa tarvitsemaansa peliaikaa ja vastuuta.

Riski on kuulunut koko ajan myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen luottopelaajiin. Hän pelasi viimeksi elokuun alkupuolella voittoisassa EM-karsintaottelussa Sloveniaa vastaan Porissa.

Lue myös:

    Uusimmat