Mainos

TPO haluaa pian meklarilistalle

Tampereen Puhelin haluaa siirtää osakkeidensa kaupankäynnin pörssiin mahdollisimman pian. Siksi yhtiö jätti tänään hakemuksen osakkeiden ottamisesta meklarilistalle, jonne voi päästä nopeammin kuin pörssilistalle. -Nopea toiminta johtuu siitä, että osakkeidemme ympärillä on nyt aika tavalla kuohuntaa. Eilinen Helsingin Puhelimen ilmoitus tarjouksen korottamisesta ja muu spekulaatio saivat meidät kiirehtimään, jotta osake saataisiin virallisesti noteerattua pörssissä, kertoo TPO:n hallintojohtaja Hannu-Pekka Ihatsu.

Varsinaiselle pörssilistalle pääsy edellyttää pörssin hallituksen hyväksymistä. Pörssin hallitus kokoontuu huomenna 13. maaliskuuta, jonka jälkeen on odotettava vielä kaksi päivää. Sen sijaan pääsyn meklarilistalle voi pörssin toimitusjohtaja hyväksyä, jolloin TPO pääsisi julkiseen noteeraukseen aikaisemmin.

Alkuperäisessä hakemuksessa yhtiö esitti osakkeita pörssilistalle 17.3. Tämä päivämäärä halutaan pitää samana, jolloin osaketta noteerattaisiin meklarilistalla 13.-16. maaliskuuta välisen ajan.

Helsingin Puhelin jätti eilen Postipankille tarjouksen, jossa se ostaa TPO:n yhtä puhelinosuutta vastaavan osakenipun 9750 markalla. HPY:llä on jo arviolta kymmenesosa TPO:n osakepääomasta eli se olisi näin yhtiön suurin yksittäinen omistaja. Tampereella HPY:n toimia ei pidetä myötämielisinä, ja yhtiö on jo luvannut vastatoimia.

Merita keskeytti ostotarjouksen

Merita Corporate Finance on ilmoittanut keskeyttävänsä yhtiön osakkeille suunnatun ostotarjouksen. Myyntitoimeksiantojen vastaanotto on keskeytetty 13. maaliskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.