Mainos

Toyota kutsuu huoltoon 40 0000 Prius-hybridiä

Autonvalmistaja Toyota kutsuu korjaukseen nyt myös hybridiauto Priuksen uutuusmallin sekä kahden muun hybridimallin autoja. Syynä korjauskutsuun ovat tälläkin kertaa viat autojen jarruissa.

Toyota kertoi tiedotustilaisuudessaan aamulla, että korjaukseen kutsuttavia hybridimalleja on maailmalla yhteensä 400 000 kappaletta. Suurin osa niistä on myyty Japanissa ja Yhdysvalloissa, mutta korjauskutsuja tulee myös Euroopassa. Uusin Toyota Prius -malli tuli myyntiin viime toukokuussa.

Prius-hybridien jarrupulmat ovat paha takaisku Toyotalle, joka vasta tammikuussa ilmoitti kutsuvansa miljoonia AYGO-, iQ-, Yaris-, Auris-, Corolla-, Verso-, Avensis- ja RAV4-malleja tarkistuksiin kaasupoljinongelmien vuoksi.

Suomessa 332 Priusta

Toyota Auto Finlandin mukaan Priuksen ABS-jarrut toimivat epäjohdonmukaisesti kevyissä jarrutuksissa liukkaalla tai epätasaisella tienpinnalla. Äkkijarrutuksissa ne toimivat tehokkaasti.

Euroopassa Priusta ja muita hybridimalleja koskeva korjauskutsu lähtee Toyota Auto Finlandin mukaan lähes 53 000 autolle. Suomessa uusinta Prius-mallia oli tammikuun lopussa rekisterissä 332 kappaletta. Omistajiin otetaan yhteyttä kirjeitse.

Aiempi kaasupolkimen ongelmiin liittyvä korjauskutsu koskee Suomessa 36 000 autoa. Nämä korjauskutsut saapuvat autonomistajille ensi viikosta alkaen. Toyota Auto Finland arvioi aiemmin, että korjausruuhkasta selvitään parissa kuukaudessa.

Toyotan huoltoverkossa on 59 korjaamoa, ja lisäksi savotassa huhkii 23 valtuutettua huoltokorjaamoa. Pohjoisin oma piste on Sodankylässä.

Ministeri: Toyota unohti asiakkaansa

Priuksen jarruongelmia ei ole uusimmassa valmistuserässä, sillä Toyota korjasi vian jo viime kuussa. Vaikka vika korjattiin jo tuolloin, ongelmasta ei tiedotettu asiakkaille.

Japanin liikenneministeri Seiji Maehara kritisoi tänään Toyotaa ankarasti. Ministerin mukaan turvallisuusongelmista olisi pitänyt kertoa aikaisemmin ja autot kutsua huoltoon nopeammin.

Maehara arveli, että autonvalmistaja vähätteli jarruongelmia aluksi ja unohti asiakkaiden näkökulman. Liikenneministeri kertoi myös keskustelleensa asiasta Toyotan johdon kanssa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.