Mainos

Tove Idströmille Helsingin kulttuuripalkinto

Palkintoperusteiden mukaan Idströmin ilmaisuvoiman perustana on tarkka havainnointi ja vahva, perinteinen tarinankerronta.

Käsikirjoittaja Tove Idströmille on myönnetty Helsingin kaupungin tämän vuoden kulttuuripalkinto. 8000 euron arvoinen palkinto myönnetiin Idströmille hänen elämäntyöstään ja vaikutuksestaan Helsingin taide-elämään.

Idströmin kirjoittamia tai dramatisoimia elokuvia ovat esimerkiksi Akvaariorakkaus, Liian paksu perhoseksi ja Eila (kuvassa) sekä miljoonayleisön keränneet tv-sarjat Ilman kavaluutta ja Rikospoliisi Maria Kallio.

TV1 esittää parhaillaan hänen käsikirjoittamaansa, naisten voimaa ja mahdollisuuksia käsittelevää tv-sarjaa Jumalan kaikki oikut. Nyt Idström tekee käsikirjoitusta Virginiestä, Albert Edelfeltin ranskalaisesta rakastetusta.

Vuonna 1954 Tove Idström on syntyperäinen helsinkiläinen. Palkinnon perusteluissa todetaan tämän näkyvän muun muassa siinä, miten hän useissa töissään kuvaa Helsinkiä, sen lähiöitä ja ihmisiä.

Perusteiden mukaan Idströmin tekstien ilmaisuvoiman perustana on vahva, perinteinen tarinankerronta sekä kohteen tarkkanäköinen havainnointi. Elokuvissaan ja tv-töissään hän pitää johdonmukaisesti esillä yksilön kykyä ja mahdollisuutta olla luopumatta inhimillisyydestään ja arvokkuudestaan yhteiskunnallisten murrosten kohtuuttomissa käänteissä.

Helsingin kaupungin kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä taiteellisesta työstä, joka on voimakkaasti vaikuttanut Helsingin taide-elämään. Viime vuonna kulttuuri- ja kirjastolautakunta myönsi palkinnon tuottaja, manageri Seppo Vesteriselle.

Kulttuuripalkinnon lisäksi Helsingin kaupunki jakoi taideapurahat, joiden kokonaissumma oli 80 450 euroa. Taideapurahojen haku suunnattiin tänä vuonna kirjallisuuden, taideteollisuuden ja kuvataiteen aloille. Hakijoita oli yhteensä 429. Taideapuraha myönnettiin kaikkiaan 29 taiteilijalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.