Totuus ruokamyyttien takaa – älä mene lankaan kesällä!

Moni ruokamyytti pysyy itsepintaisesti elossa, vaikka totuus olisikin aivan toinen.

Syötkö sinä valkosipulia kesämökillä karkottaaksesi piinaavat itikat? Jotkut ruoka- ja terveysmyytit pysyttelevät ihmisten mielissä sinnikkäästi – totuuspohjaa niillä ei kuitenkaan ole.

Myytti #1: Valkosipulilla voi karkottaa hyttyset

Totuus: Valkosipuli ei todellisuudessa pidä hyttysiä tiessään. Connecticutin yliopiston tutkijat testasivat teoriaa ilman menestystä. Tutkijat tosin nostivat esiin vaihtoehdon, etteivät osallistujat olleet syöneet tarpeeksi valkosipulia.

Myytti #2: Vatsalihasliikkeet ovat ainoa keino timmiin vatsaan

Totuus: Vatsalihasliikkeet voivat auttaa bikinikuntoon pääsemisessä, mutta ne eivät ole ainoa keino litteämpään vatsaan. Täysjyvän, kuten kvinoan, ruskean riisin tai bulgurvehnän, syöminen saattaa auttaa karistamaan vatsarasvan. The Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka söivät kolme annosta täysjyvää päivässä pudottivat enemmän painoa sekä erityisesti enemmän rasvaa vatsan seudulta kuin ne, jotka söivät täysjyvää vähemmän kuin annoksen neljäsosan.

Myytti #3: Vesimelonissa ei ole ravintoaineita

Totuus: Vaikka vesimelonista suurin osa osa vettä eikä siinä ole paljoakaan kaloreita, se on todellisuudessa hyvin ravinteikas. Se sisältää C-vitamiinia, mutta myös lykopeenia – samaa antioksidanttia kuin tomaatissa –, joka on yhdistetty pienempään syöpäriskiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja