Mainos

Totuus ruokamyyttien takaa – älä mene lankaan kesällä!

Moni ruokamyytti pysyy itsepintaisesti elossa, vaikka totuus olisikin aivan toinen.

Syötkö sinä valkosipulia kesämökillä karkottaaksesi piinaavat itikat? Jotkut ruoka- ja terveysmyytit pysyttelevät ihmisten mielissä sinnikkäästi – totuuspohjaa niillä ei kuitenkaan ole.

Myytti #1: Valkosipulilla voi karkottaa hyttyset

Totuus: Valkosipuli ei todellisuudessa pidä hyttysiä tiessään. Connecticutin yliopiston tutkijat testasivat teoriaa ilman menestystä. Tutkijat tosin nostivat esiin vaihtoehdon, etteivät osallistujat olleet syöneet tarpeeksi valkosipulia.

Myytti #2: Vatsalihasliikkeet ovat ainoa keino timmiin vatsaan

Totuus: Vatsalihasliikkeet voivat auttaa bikinikuntoon pääsemisessä, mutta ne eivät ole ainoa keino litteämpään vatsaan. Täysjyvän, kuten kvinoan, ruskean riisin tai bulgurvehnän, syöminen saattaa auttaa karistamaan vatsarasvan. The Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka söivät kolme annosta täysjyvää päivässä pudottivat enemmän painoa sekä erityisesti enemmän rasvaa vatsan seudulta kuin ne, jotka söivät täysjyvää vähemmän kuin annoksen neljäsosan.

Myytti #3: Vesimelonissa ei ole ravintoaineita

Totuus: Vaikka vesimelonista suurin osa osa vettä eikä siinä ole paljoakaan kaloreita, se on todellisuudessa hyvin ravinteikas. Se sisältää C-vitamiinia, mutta myös lykopeenia – samaa antioksidanttia kuin tomaatissa –, joka on yhdistetty pienempään syöpäriskiin.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja