Toto Wolff paljasti suunnitelmansa – Mercedeksen tulevaisuus selvillä

Mercedeksen F1-tiimiä jo vuosikymmenen ajan johtanut Toto Wolff jatkaa tallipäällikön tehtävässä ainakin seuraavan kolmen kauden ajan. Wolff paljasti tiedon brittilehti The Telegraphin haastattelussa.

Uusi kolmevuotinen sopimus pitää Wolffin Mercedeksen peräsimessä vuoden 2026 loppuun asti. Itävaltalainen siirtyi pestiin vuonna 2013 Williamsilta ja saavutti jo seuraavalla kaudella ensimmäisen kahdeksasta valmistajien maailmanmestaruudestaan tiimin kanssa.

Viime vuodet ovat olleet Mercedekselle vaikeita, mutta Wolff sanoo olevansa sitoutunut palauttamaan tiiminsä ykköspaikalle.

– En aio yrittää roikkua kiinni asemassani, jos uskon, että joku tekisi siinä parempaa työtä. Haluan varmistaa, että ympärilläni on ihmisiä, jotka voivat kertoa minulle olevani väärässä, Wolff kommentoi The Telegraphille.

Päätös jatkosta syntyi sen jälkeen, kun Wolff oli keskustellut asiasta Mercedeksen hallituksen puheenjohtajan Ola Källeniuksen ja pääsponsori Ineosin toimitusjohtajan Jim Ratcliffen kanssa.

– Minusta tärkein juttu on se, että me kolme luotamme toisiimme. Olen loppujen lopuksi itsekin osakas ja haluan parasta tuottoa sijoitukselleni. Parasta tuotto on voittaminen, Wolff kertoo.

– Lopulta päätimme: ”Tehdään se uudestaan”.

Mercedeksen kuskeilla Lewis Hamiltonilla ja George Russellilla on molemmilla sopimus kauden 2025 loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat