F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toto Wolff hermostui julkisuuteen levinneestä väitteestä – Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin ”raju näkemysero” oli liikaa

3:42
Videolla Itävallan GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket.

Mercedes-pomo Toto Wolff ei ilahtunut lainkaan, kun hän kuuli väitteistä, joiden mukaan Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin välillä olisi jopa 20 miljoonan euron näkemysero meneillään olevissa sopimusneuvotteluissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Asia nousi pinnalle lauantaina, kun Daily Mail julkaisi kohuväitteensä.

Lehden mukaan Hamilton hakisi 44,4 miljoonan euron vuosipalkkaa uuteen Mercedes-sopimukseensa. Mercedes tallina olisi puolestaan valmis maksamaan puolet tästä, eli 22,2 miljoonaa euroa.

Lehti väitti, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff olisi kertonut ympärillään oleville ihmisille, että kyseinen summa ”on korkein, mihin hän on valmis menemään”.

 Wolff ei ottanut väitteitä hyvällä vastaan. Itävallasta käsin tehdyssä etälehdistötilaisuudessa Wolff kävi hyvin kuumana, kun aihe nousi tapetille.

– Nämä vaatimukset… puolet siitä, mitä Lewis muka hakisi… ne ovat täysin keskittyjä! Wolff murisi.

– Emme ole kertaakaan keskustelleet vielä rahasta. On todella outoa lukea jotain tuollaista, koska se on ihan täyttä hölynpölyä.

Myös brittikuski Hamilton otti aiheeseen kantaa sosiaalisen median puolella.

– Huomenta. Media vain kirjoittaa sopimuksesta ja vaatimuksistani, vaikka en ole edes vielä puhunut Toton kanssa siitä. Ei vaatimuksia, keskustelu ei ole vielä edes alkanut. Joten voisitteko lopettaa tämän p**kan keksiminen, Hamilton kirjoitti Instagramin tarinoiden puolelle.

 Tulisen ensireaktion jälkeen Wolff jatkoi aiheesta rauhallisin mielin.

– Lewis tietää realiteetit, joiden keskellä elämme. Arvostan sitä kaikkea, mitä hän on saavuttanut ja minkä tason kuljettaja hän on. Meidän pitää vain löytää hyvä ratkaisu, Wolff sanoi, viitaten realiteeteilla koronaviruspandemian luomiin haasteisiin.

Wolffilta kysyttiin myös siitä, että mitä mieltä hän on ajatuksesta, jossa F1-sarjan tuleva kulukatto muutettaisiin muotoon, jossa katon alle laskettaisiin myös kuljettajien palkat. Tai että mitä hän ajattelee mallista, jossa myös kuljettajille määritettäisiin oma palkkakatto.

– On selvää, että emme voi menettää supertähtiä lajin parista. Heille on maksettava siitä, mitä he ovat. Mutta jonkinlainen katto tarvitaan. Siihen pitää saada kuitenkin joustoa, jotta emme päädy isojen ongelmien keskelle, Wolff pohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja