Mainos

Toto tekee paluun

Viime syksynä hajonnut amerikkalaisyhtye Tototekee paluun konserttilavoille. Toto on lyönyt lukkoon Euroopan-kiertueen heinäkuulle. Tällä haavaa ohjelmassa on kymmenkunta konserttia, mutta yhtyeen nettisivut lupaavat keikkoja tulevan vielä lisää. Kiertueohjelmaan kuuluu myös Suomi. Toton Suomen keikka on 22. heinäkuuta Pori Jazzissa.

Toton mukaan kiertue on tribuutti yhtyeen matkalle jääneille jäsenille. Alkuperäisjäsenistä rumpali Jeff Porcarohan menehtyi yllättäen sydänkohtaukseen vuonna 1992 ja basisti Mike Porcaro joutui jättämään väliin Falling in Between -kiertueen vuonna 2007. Alun perin basistin kerrottiin loukanneen kätensä. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että hän sairastaa hermostoa rappeuttavaa ALS-tautia. Niinpä hän ei ole mukana paluukokoonpanossa.

Lisäksi yhtyeen riveissä on vuosien varrella vieraillut liuta huippumuusikoita, kuten kosketinsoittaja Greg Phillinganes ja basisti Leland Sklar. Molempien ansiolistalla on huikea määrä töitä ykkösartistien taustalla. Myös Toton alkuperäisjäsenet ovat olleet kysyttyjä studiomuusikoita. He löytyvät musisoimasta muiden muassa Michael JacksoninThriller-albumilta.

Mukana kolme alkuperäisjäsentä

Toto palaa osittain "vanhennusleikkauksen" saaneena. Kokoonpanossa soittavat alkuperäisjäsenistä Steve Lukather, David Paich ja Steve Porcaro. Lisäksi mukana ovat Jeff Porcaron aikanaan korvannut Simon Phillips, kolmella Toto albumilla laulanut Joseph Williams sekä yksi maailman tunnetuimmista basisteista ja nyt Toto-debyytin tekevä Nathan East.

Kun keulahahmo Lukather ilmoitti taannoin hajottavansa bändin, oli ilmassa selvästi loppuun palamisen hajua. Lukather ja laulaja Bobby Kimball olivat tuolloin ainoat mukana olevat alkuperäisjäsenet. Alusta, eli vuodesta 1976 saakka oli jatkuvasti ollut rivissä vain Lukather. Nyt paluukiertueella bändistä puolet on alkuperäisjäseniä. Toistaiseksi Toto-leirissä puhutaan paluusta väliaikaisena projektina, joka kenties herätetään aika ajoin henkiin. Kyse lienee myös siitä, että Lukatherin nimi ei yksinään jaksa vetää tarpeeksi väkeä keikoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.