Mainos

Tosi-tv munuaisten luovutuksesta kuohuttaa Hollantia

Televisioyhtiö puolustaa kohuohjelman lähettämistä sillä, että hollantilaisia voidaan innostaa elinluovuttajiksi ohjelman avulla.

Tosi-tv-ohjelma munuaisten luovutuksesta on synnyttänyt poliittisen kohun Hollannissa. BNN-yhtiö aikoo lähettää kiistellyn ohjelman perjantaina vastustuksesta huolimatta. Ohjelmassa parantumattomasti sairas 37-vuotias Lisa saa valita, kenelle hän testamenttaa munuaisensa. Ehdolla on kolme munuaissiirtoa tarvitsevaa potilasta. Katsojat saavat neuvoa Lisaa valinnassa tekstiviesteillä.

BNN:n mukaan ohjelman tarkoitus on kiinnittää huomiota siihen, että Hollannissa on pulaa elintenluovuttajista. Yhtiö huomauttaa, että tv-ohjelmassa esiintyvien potilaiden todennäköisyys saada munuainen ohjelman kautta on korkeampi kuin tavanomaisen jonotuslistan kautta.

Arvostelijoiden mukaan ohjelma kuitenkin tekee viihdettä vakavasta asiasta. Viestintäministeri Ronald Plasterk luonnehti Volkskrant-lehdessä ohjelmaa sopimattomaksi, mutta ei vaadi ohjelmaa kiellettäväksi.

Ohjelma on saanut paljon huomiota myös muissa Euroopan maissa. Esimerkiksi Belgiassa paikallinen potilasjärjestö on tuominnut ohjelman epäeettisenä.

(MTV3-STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.