Mainos

Tosi-tv hallitsee televisiokanavien tarjontaa

Hieman yli neljännes maksuttomien tv-kanavien tarjonnasta oli tosi-tv-ohjelmia vuonna 2014, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä Suomalainen televisiotarjonta 2014 -raportista.

Tosi-tv-ohjelmien osuus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Seuraavaksi eniten kanavilla esitettiin ulkomaista fiktiota, jonka osuus oli 20 prosenttia.

Raportin mukaan kanavien tarjontaan kuului keskeisesti viihdettä ja kevyttä musiikkia, asiaohjelmia, elokuvia ja lifestyle-ohjelmia, joista jokainen lohkaisi noin 10 prosentin osuuden.

Sen sijaan esimerkiksi kotimainen fiktio, uutiset sekä kulttuuri- ja urheiluohjelmat kattoivat kukin vain kaksi prosenttia tarjonnasta. Ohjelmistosta lähes puolet oli pohjoisamerikkalaista, kun kotimaisten ohjelmien osuus oli 32 prosenttia. Ylen kanavilla amerikkalaisten ohjelmien osuus jäi keskimäärin alle kymmenesosaan.

Ministeriö teettää vuosittain seurantatutkimuksen valtakunnallisten maksuttomien kanavien tarjonnasta. Uusimmassa raportissa tarkastelussa olivat Yle TV1, Yle TV2, Yle Fem, Yle Teema, MTV3, Sub, AVA, Nelonen, JIM, Liv, Hero, TV5, Kutonen ja FOX.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.