Torstaina pakkaspäivä – perjantaina lauhtuvaa ja tuulista

Torstai on vielä laajalti pakkaspäivä, perjantaina länsi-luoteesta puhaltava föhntuuli lauhduttaa säätä.

Keskiviikkopäivä on laajalti pilvipoutainen. Etelään voi kuitenkin iltapäivällä rantautua Suomenlahdelta joitain lumisadekuuroja. Pakkasta on etelärannikon muutamasta asteesta pohjoisen reiluun 15 pakkasasteeseen. Ajokeliä haittaavat paikoin jäiset ja lumiset tienpinnat.

Myös torstaina päivällä on laajalti poutaa. Tuuli kääntyy puhaltamaan lännestä ja voimistuu etenkin pohjoisessa. Pakkaslukemat lauhtuvat hieman pohjoisessa. Myöhään torstai-iltapäivällä lumisateiden mahdollisuus kasvaa Lapissa. Illalla lunta sataa Lapin itäosassa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Perjantaiaamuna lunta voi sataa maan keskiosassa, ehkä myös etelässä. Sateet ovat hajanaisia ja vaikeasti ennustettavissa.

Sää poutaantuu kuitenkin perjantaina nopeasti.

– Lumisateiden jälkeen puhaltaa lauhduttava föhntuuli. Perjantaipäivä onkin näillä näkymin aurinkoinen ja tuulinen. Länsirannikolla lämpötila voi kohota viiteen plusasteeseen ja etelässä plusasteille. Idässäkin voidaan käydä nollan vaiheilla, mutta Lapissa on jopa 15 pakkasastetta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet.






Uusimmat