Toro Rosso-pomo tallin erikoisesta roolista: "En haluaisi puhua uhrauksista"

Formula ykkösten Toro Rosso-tallin tehtävänä on ollut kaudella 2018 kehittää Hondan moottoria Red Bullia varten kaudelle 2019. Kyse ei ole tavallisesta F1-tallibisneksestä, mutta Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost toteaa C Morelle, ettei puhuisi ”uhrauksista”

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Kehitystyön takia Toro Rossolla on riittänyt teknisiä ongelmia. Tallin kuljettaja Pierre Gasly kärsii Meksikossakin lähtöruuturangaistuksia, koska hänen moottorinsa on jouduttu vaihtamaan.  

– Se oli suunnitelmana etukäteen, koska Austinin kisan jälkeen Honda havaitsi ongelman voimayksikössä, toteaa Tost asiasta.

Tostin mukaan moottorivaihto tehtiin, jotta Gasly voisi ajaa sunnuntaina maaliin.

– Emme halunneet ottaa riskiä, joten Honda toi Meksikoon uuden voimayksikön. Emme halunneet ajaa voimayksikön kolmosversiolla korkean ilmanalan takia. Honda ei tiedä kaikkia parametrejä, joten vaihdoimme kakkosversioon.

Toro Rosso onkin Hondan ja Red Bullin koelaboratorio.

– Se oli suunnitelmana jo kauden alussa, että halusimme antaa Hondalle kaikki mahdollisuudet kehitystyöhön, koska isona tavoitteena on kilpailla korkealla tasolla lähellä Mercedestä ja Ferraria ja voittaa Red Bull Racingilla 2019, Tost sanoo.

– En haluaisi puhua uhrauksista. Se on työmme, Tost lisää.

Meksikon kisaviikonlopun tavoite on Tostilla selkeä:  

– Odotan, että saavutamme pisteitä ja pysymme Sauberin edellä.


Lue myös:

    Uusimmat