Mainos

Tornionlaakson Maidolta miljoonakorvaukset Valiolle

Ylitorniolla toimiva Ingman Foods -konserniin kuuluva Tornionlaakson Maito Oy tuomittiin maksamaan meijerikaupan sopimusrikkomuksesta vahingonkorvausta Valiolle kaksi miljoonaa markkaa. Tornion käräjäoikeus antoi asiassa päätöksensä tänään.

Riita juontaa juurensa noin viiden vuoden taakse, kun silloinen Normilk Oy oli lopettamassa meijeritoimintaa Ylitorniolla ja kunta osti juustomeijerin kiinteistöt omistamansa yhtiön lukuun. Normilk sulautui sittemmin Valioon.

Normilkin entisen meijeriteknikon piti kunnan yhtiössä jatkaa meijerin toimintaa, ja Normilk ja teknikko tekivät asiaa koskevan yhteistyösopimuksen. Kunta kuitenkin teki meijeritoiminnan jatkamisesta sopimuksen Ingman Foodsin kanssa. Normilk ja kunta olivat sopineet keskinäisessä kauppakirjassaan, että mikäli kiinteistö luovutetaan meijeritoimintaan neljän seuraavan vuoden aikana, on luovutuksen ehdoista sovittava Normilkin kanssa. Käräjäoikeus totesi, että tätä kauppakirjan ehtoa oli rikottu.

Valio vaati oikeudessa neljän miljoonan markan vahingonkorvausta eli kiinteistön koko kauppahintaa. Oikeus puolitti korvausmäärän, koska se katsoi sopimusosapuolten osoittaneen hyvin merkittävää huolimattomuutta sopimusta laadittaessa ja allekirjoitettaessa. Se piti todennäköisenä, että kunnan ja sen yhtiön kanta sopimukseen olisi ollut toisenlainen, jos ne olisivat olleet tietoisia sopimuksen kaikista ehdoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.