Mainos

Tornionlaakson Maidolle isot mätkyt

Ylitorniolla toimiva Tornionlaakson Maito Oy joutuu maksamaan Valio Oy:lle yli neljä miljoonaa markkaa korvauksia kauppakirjan sopimusehdon rikkomisesta.

Päätöksellään Rovaniemen hovioikeus korotti Tornion käräjäoikeuden aiemmin määrittämän korvaussumman kaksinkertaiseksi.

Valio eli silloinen Normilk Oy harjoitti Ylitorniolla meijeritoimintaa vuoteen 1992, jolloin se myi meijerikiinteistön laitteineen Ylitornion kunnan omistamalle Aavasaksan Huolto Oy:lle. Kauppakirjaan otettiin ehto, että mikäli ostaja luovuttaa kiinteistön meijeritoimintaan neljän seuraavan vuoden aikana, on luovutuksen ehdoista sovittava Normilkin kanssa. Muussa tapauksessa ostaja oli velvollinen maksamaan Normilkille vahingonkorvausta myyntihinnan verran.

Hovioikeus katsoi, että ehto koski myös tilannetta, jossa kiinteistön ostaja itse on ryhtynyt harjoittamaan meijeritoimintaa. Aavasaksan Huolto, joka sittemmin muuttui Tornionlaakson Maito Oy:ksi, ryhtyi harjoittamaan kiinteistössä meijeritoimintaa kesällä 1993 ilman, että toiminnasta olisi sovittu Normilkin kanssa. Ehdossa yksiselitteisesti määriteltyä korvaussummaa ei hovioikeuden päätöksen mukaan voinut sovitella alemmaksi, kuten käräjäoikeus oli tehnyt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.