Mainos

Tornionjoen kalanistutukset päätökseen

Suomen vesistöihin istutetaan vuosittain reilusti yli 100 miljoonaa kalanpoikasta. Tornionjoen vesistöalueen lohi-istutukset on tänä vuonna saatu päätökseen.

Alkukesän aikana Muonion Pahtosen koskeen on istutettu yksivuotiaita poikasia on laskettu jokeen liki puoli miljoonaa kappaletta. Nämä ovat kuitenkin viimeisiä, joita näillä näkymin tänne rajajokeen istutetaan.

Yleisin istutuskala Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tilastoissa on siika. Vuoden 2000 yli 130 miljoonasta istutuskalasta niitä oli yli 70 miljoonaa. Siian istutusmäärät ovat kuitenkin vähentyneet viime vuosina, kuhan taas lisääntyneet. Kuhanpoikasten määrä oli liki 10 miljoonaa.

Rapuja vesistöihin istutettiin vuonna 2000 noin neljännesmiljoona. Alkukesän olosuhteet ovat olleet kalanistuttajille hankalat, lämpimien ilmojen takia.

Lämmön takia lohenpoikasten kuljetusvesiä on jäähdytetty ja kuljetusmääriä vähennetty. Vaikka lohi-istukset Tornionjoeen tällä erää loppuvat, voidaan ne tarvittaessa aloittaa nopeasti uudelleen. Kalanviljelylaitosten lohiemokalat tuottavat mätiä jatkuvasti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.