Mainos

Tornionjoella kirjattiin kesällä ennätysmäärä rikkomuksia

Rikkomusten määrän nousu johtuu pääosin eri viranomaistahojen yhteistyön lisääntymisestä sekä ihmisten lisääntyneestä ilmoitusaktiivisuudesta.

Kalastuksenvalvonnan viranomaiset ovat kirjanneet kesällä ennätyksellisen määrän rikkomuksia Tornionjoen jokialueella. Suomen ja Ruotsin yhteiseltä jokialueelta kirjattiin lähes kolmekymmentä rikkomusta sekä takavarikoitiin useita pyyntivälineitä.

Valvojien mielestä kalastus tai kalastustavat eivät kuitenkaan ole huonontuneet, vaan rikkomusten määrän nousu johtuu pääosin eri viranomaistahojen yhteistyön lisääntymisestä sekä ihmisten lisääntyneestä ilmoitusaktiivisuudesta.

Jokialueen rikkomukset kohdistuivat muun muassa joen alajuoksun lippopaikoilla tapahtuneeseen luvattomaan lohen lippoamiseen sekä Suomen puoleisella Matkakoskella kiellettyyn painon käyttöön kalastuksessa. Joella törmättiin täysrauhoituksen aikaan myös muita luvattomiin pyyntikeinoihin, kuten verkottamiseen ja uisteluun.

Tornion ja Kemin merialueelta kirjattiin ainoastaan Kemin alueelta yksi laiton verkkopyydys. Muut rikkomukset merialueella rajoittuivat kalastuksenvalvonnassa tavattuihin huviveneilijöiden ruorijuopumuksiin ja vesikulkuneuvon luovuttamisiin alkoholin vaikutuksen alaisille.

Valvontaviranomaiset ovat tyytyväisiä siihen, että sääntöjen mukaan kalastaminen on ihmisille tärkeä asia. Viranomaiset toivovat, että jokialueen osakas- ja kalastuskunnat molemmin puolin länsirajaa osallistuisivat valvontaan ja ohjaisivat kalastusta sekä puuttuisivat tietoonsa tulleisiin ja havaitsemiinsa rikkomuksiin nykyistä enemmän.

Kalastuksenvalvontaan osallistuivat poliisi, raja- ja merivartiosto, Lapin TE-keskus sekä Ruotsin tulli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.