Mainos

Tornion valjakkoturma lavastetaan toistamiseen pimeällä

Eilisiltana tehty lavastus ei tuonut kahden italialaisnuoren kuolemaan johtavista tapahtumista merkittävää uutta tietoa. Edelleenkään ei tiedetä esimerkiksi sitä, pysähtyikö koiravaljakko ennen junaradan ylittämistä.

Tornion koiravaljakkoturma lavastetaan toistamiseen pimeän aikaan mahdollisesti vielä tämän viikon aikana.

Tutkinnanjohtaja, komisario Lasse Vaaraniemi Tornion poliisista kertoo, että eilisiltana tehty ensimmäinen pimeänaikainen lavastus ei tuonut tapahtumien kulusta merkittävää uutta tietoa. Ensimmäisessä pimeän ajan lavastuksessa oli mukana poliisin lisäksi onnettomuusjunaa ohjannut veturinkuljettaja.

- Poliisin lisäksi onnettomuuspaikalle tulee mukaan todennäköisesti syyttäjä ja ehkä myös muita asiantuntijoita kuten tuoteturvallisuuteen liittyen edustajia Kuluttajavirastosta. Tapahtumia ei siten arvioida vain poliisin näkökulmasta, Vaaraniemi selvittää.

Uusintalavastuksessa tutkitaan muun muassa turmapaikan valaistusolosuhteita ja nopeuksia.

Kaksi koiravaljakkoretkelle osallistunutta italialaista nuorta kuoli Tornion Korpikylässä tapaninpäivän iltana, kun koiravaljakko jäi junan alle. Uhrit olivat 14- ja 17 -vuotiaita. Vaaraniemen mukaan vielä ei kuitenkaan tiedetä esimerkiksi sitä, pysähtyikö koiravaljakko ennen junaradan ylitystä.

Onnettomuustilanne lavastettiin jo viime viikolla, mutta tuolloin tapahtumien kulkuun haettiin lisäselvyyttä valoisaan aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.