Mainos

Tornion kouluissa paljastui laaja nettikiusaus

Alaikäiset videoivat myös vanhuksen pahoinpitelyn. Poliisi on kiertänyt useilla kouluilla keskustelemassa oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa.

Torniossa on paljastunut laaja koulukiusaaminen, jossa oppilaita ja opettajia on herjattu internetsivuilla. Alaikäiset tekijät levittivät netissä myös videokuvaa vanhuksen pahoinpitelystä.

Pohjolan Sanomissa kerrotaan, että kiusaaminen paljastui Seminaarin koulussa sen jälkeen kun opettaja päätti atk-tunnilla tarkistaa oppilaiden hilpeyden aiheen. Yhteiskäytössä olevilta tietokoneilta löytyi herjauksia opettajista ja muista oppilaista.

Eräät oppilaat olivat myös tuuppineet ja kiusanneet vanhusta ja välittäneet kännykkäkameralla taltioidun videon nettiin.

Komisario Lasse Vaaraniemen mukaan kiusaaminen on ollut sen verran laajaa, että poliisi on kiertänyt useilla kouluilla keskustelemassa oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa.

-Eräät opettajiin kohdistuneet herjaukset voisi tulkita kunnianloukkauksiksi ja vanhuksen tuuppiminen vaikutti lievältä pahoinpitelyltä, Vaaraniemi arvioi.

Tekijät ovat kuitenkin alle 15-vuotiaita, joten he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan. Kiusaajien määrää hän ei tarkenna, mutta sanoo tekijöitä olevan enemmän kuin kymmenen.

Kiusaussivut on poistettu internetistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.