Mainos

Tornion koiravaljakkoturman tutkinta etenee

Kaksi valjakkoretkelle osallistunutta italialaisnuorta kuoli viime jouluna valjakon jäätyä junan alle. Suomen poliisi odottaa nyt onnettomuutta koskevia lausuntoja nuorten matkakumppaneilta.

Tornion viimejouluisen valjakkoturman esitutkinta etenee parhaillaan italialaisten matkailijoiden kuulemisella. Keskusrikospoliisi on lähettänyt Italian poliisille kymmenkunta oikeusapupyyntöä, eli pyytänyt paikallista poliisia ottamaan seurueeseen kuuluneilta matkailijoilta lausunnot.

- Neljä niistä on tähän mennessä tullut keskusrikospoliisiin takaisin. Ne ovat käännettävänä ja meillä ei ole niiden sisällöstä tietoa, tutkintaa johtava komisario Lasse Vaaraniemi kertoo Tornion poliisista.

Kaksi koiravaljakkoretkelle osallistunutta italialaista nuorta kuoli Tornion Korpikylässä tapaninpäivän iltana, kun koiravaljakko jäi junan alle.

Vaaraniemen mukaan italialaisilta matkailijoita on kysytty laajalti onnettomuuden tapahtumiin liittyviä asioita. Uhrien omaisilta on lisäksi kysytty, onko heillä rangaistus- tai korvausvaatimuksia. Vaaraniemi ei vielä kommentoi omaisten kantaa.

Tornion poliisi pyrkii päättämään esitutkinnan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kaikki käännetyt lausunnot on saatu luettaviksi.

- Mahdollisimman nopea käsittely on kaikkien asianosaisten etu, Vaaraniemi sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.