Mainos

Tornio elää tuhopolttojen pelossa

Tahallaan sytytettyjen palojen sarja on saanut torniolaiset varpailleen.

Torstain vastaisen yön sahapalon pelottamina asukkaat ja yrittäjät päättivät perustaa ainakin kaksi vartiorinkiä. Myös poliisi keskittää isohkon ryhmän pelkästään palojen selvittelyyn ja tutkintavastuu on siirtymässä keskusrikospoliisille.

Kasalan saha on Torpin teollisuusalueella, missä muutenkin on viime aikoina palanut tiheään. Komisario Lasse Vaaraniemi Tornion poliisista kuitenkin tähdentää, että vasta tarkemmissa tutkimuksissa varmistuu, sytytettiinkö palo tahallaan. Joka tapauksessa 2. toukokuuta alkanut palojen sarja on huolestuttanut kaupunkilaiset siinä määrin, että he ovat nyt päätyneet vartiorinkeihin, Vaaraniemi kertoo.

Toukokuun alun jälkeen kesä oli hieman rauhallisempi, mutta syksyn aikana tuhopolttajan tahti on kiihtynyt. Paloista on koitunut jo miljoonien markkojen vahingot. Suurimmat kohteet ovat olleet VR:n makasiini ja autohalli. Tahallaan sytytettyjä paloja on jo yli kymmenen ja lisäksi muutamia on jäänyt yritykseksi.

Sytyttäjä yksi ja sama henkilö?

Tutkinta on työllistänyt vahvasti Tornion poliisia ja työtä tehostetaan edelleen. Vaaraniemen mukaan paikallinen poliisi irrottaa suurehkon ryhmän pelkästään palojen selvittelyyn. Ilmeisesti KRP ottaa samalla vetovastuun. Sytyttämistapa viittaa siihen, että ainakin useimmissa paloissa sytyttäjä on sama henkilö.

Kasalan sahan toimitusjohtaja

Vaaraniemi pitää kuitenkin mahdollisena, että muitakin on ollut asialla. Yhteinen piirre on myös se, että tuhotyöt ovat kohdistuneet teollisuusrakennuksiin, tyhjiin taloihin sekä muihin vastaaviin rakennuksiin.

Oletettavasti tekijä haluaa välttää ihmisuhreja. Vanhainkodin läheisen rakenteen palo tosin olisi saattanut levitä varsinaiseen asuinosaan. Reilut kymmenen vuotta sitten Torniossa oli tahallaan sytytettyjen palojen sarja, joiden sytyttäjä iski myös Kemissä ja Rovaniemellä. Silloin teot osuivat myös asuttuihin kohteisiin. Sytyttäjä saatiin kiinni.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.